Nedēļas nogalē – 2. un 3. jūlijā notiks gājiens gar jūras krastu no Mangaļsalas līdz Saulkrastiem, kas norisinās fonda „1836" ceļa „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" ietvaros. Gājiens sāksies sestdienas rītā Mangaļsalā pie mola, pirmajā dienā dosies līdz Carnikavas Novadpētniecības muzejam, bet svētdien mēros atlikušo ceļu līdz Saulkrastiem. Svētdien, 3. jūlija vakarā plkst. 18. 00 Saulkrastu Baltajā kāpā notiks fonda „1836" un fonda „Viegli" draugu koncerts.

 

 Aicina piedalīties gājienāno Mangaļsalas līdz Saulkrastiem

Nedēļas nogalē – 2. un 3. jūlijā notiks gājiens gar jūras krastu no Mangaļsalas līdz Saulkrastiem, kas norisinās fonda „1836″ ceļa „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” ietvaros. Gājiens sāksies sestdienas rītā Mangaļsalā pie mola, pirmajā dienā dosies līdz Carnikavas Novadpētniecības muzejam, bet svētdien mērosatlikušo ceļu līdz Saulkrastiem. Svētdien, 3. jūlija vakarā plkst. 18:00 Saulkrastu Baltajā kāpā notiks fonda „1836″ un fonda „Viegli” draugu koncerts.

Par godu Latvijas simtgadei fonds “1836” veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni1836 kilometru garumā pa sauszemes robežu. Tūrisma ceļš “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts simtgadē.Viss maršruts tiks sadalīts simts 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Gājiens no Mangaļsalas uz Saulkrastiem būs jau sestais posms šajā ceļā, kopš maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā un Latgalē, mērojot jau pirmos 180 km unierokot pirmās ceļa norādes, ko veidojuši mākslinieki Velga Vītola un Gaitis Burvis, Kolkas ragā, Kārsavā un Salacgrīvā.

Ceļa „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” gājienos var piedalīties ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļa gabalu, kaut vai tikai vienu dienu, pāris kilometrus. Gājienu noslēgumā svētdienās parasti ir koncerti, kuros piedalās fonda „1836″ un fonda „Viegli” draugi, kā arī tiek ierakts īpašais ceļa stabs, kas rādīs virzienu nākamajiem ceļotājiem.

Tūrisma ceļš apkārt Latvijai sadalīts četros simboliskos posmos: Piejūras ceļš – no Rucavas līdz Ainažiem, Ziemeļmeitas ceļš – no Ainažiem līdz Mārkalnei, Māras ceļš – no Mārkalnes līdz Demenei un Leišmalīte – no Demenes līdz Rucavai.

Gājieni notiek nedēļas nogalēs, neskatoties uz to, vai ir saule vai lietus, jo mērķis ir iepazīt Latviju, tās dabu un kultūrvēsturiskās vērtības dažādos laikapstākļos. Ceļa dalībnieku sabiedrotie ir ne tikai satiktie ceļa biedri un sarunas, bet dziesmas un vietējie iedzīvotāji. 2016. gada gājieni norisināsies līdz septembra vidum, bet tad atsāksies 2017. gada pavasarī.

Katrs dalībnieks, kurš piedalās šajos gājienos, iegādājas īpašu pasi, kurā krāj zīmogus par noietajiem ceļa posmiem. Nedēļas nogaļu pārgājienos iespējams iegūt katra novada īpašo zīmogu. Līdz Latvijas simtgadei plānots izveidot atbilstošu ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm jeb naktenēm, izklaides un atpūtas vietām.

Papildu informāciju par nākamajiem gājieniem un plānoto tūrisma ceļu apkārt Latvijai iespējams iegūt, ielūkojoties fonda „1836″ mājas lapāwww.1836.lv.

Tūrisma ceļu apkārt Latvijai „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” palīdz veidot Ford Latvia, Sporta komplekss 333, Neste Latvia, Latvijas Valsts meži, Virsotne, Dobeles dzirnavnieks un citi draugi.

 

Papildu informācijai:

Kristīne Tjarve

T. 29296617

E ktjarve@gmail.com

1836 mazs

 

1836 plakats Saulkrasti-001