Noslēdzies Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) šā gada 3. kultūras projektu konkurss, kurā atbalstīts arī Saulkrastu novada bibliotēkas iesniegtais projekta pieteikums “Lasītava krustojumā”. Literatūras nozarē tas guvis finansiālu atbalstu 1000 eiro.

Projekta mērķis ir kopā ar grāmatu autoriem popularizēt latviešu oriģinālliteratūru bērniem un jauniešiem, piesaistot mērķauditorijas uzmanību bērnu literatūrai, lasīšanai, kā arī veicināt viņu lasītprasmi un interesi par iespieddarbiem. Bibliotēka plāno aktīvi iesaistīt Saulkrastu novada bērnus un jauniešus literārajos pasākumos. Projekta īstenošanas gaitā tiks organizēti deviņi lasīšanas veicināšanas pasākumi Saulkrastu novada bibliotēkā un Zvejniekciema vidusskolā, pieaicinot literātus – Diniju Arvīdu Deģi, Ievu Samausku, Ievu Melgalvi, Liliju Berzinsku, Luīzi Pastori, Eviju Gulbi, Rasu Bugavičuti – Pēci, Lauru Dreiži un Lindu Nemieru.

Projekta norises laiks – no 2017. gada 20. novembra līdz 2018. gada 31. maijam. Pasākumu norises vieta – Saulkrastu novada bibliotēka un Zvejniekciema vidusskola.

Projekta “Lasītava krustojumā” ietvaros pasākumus ar līdzfinansējumu 970 EUR apmērā atbalstīs arī Saulkrastu novada dome.