15.septembrī Saulkrastu novadā noslēdzās oficiālā peldsezona. Par atpūtnieku drošību un kārtību Zilā karoga peldvietā „Centrs” gādāja Saulkrastu pašvaldības policijas dežūrgrupa četru glābēju sastāvā.

Peldsezonas laikā glābēji sešas reizes palīdzējuši vecākiem atrast peldvietā nomaldījušos bērnus, divas reizes glābti slīcēji, kā arī sniegta palīdzība peldētājiem uz piepūšamajiem matračiem un kaitotājiem, kuri iepūsti jūrā. Tāpat vairākkārt sniegta pirmā palīdzība traumu gadījumos.

Ņemot vērā to, ka glābēji rūpējās ne vien par drošību, bet arī par kārtību, 114 gadījumos sastādīti administratīvie protokoli. Protokoli sastādīti par atrašanos peldvietā alkohola reibumā, smēķēšanu neatļautās vietās, suņu saimniekiem par suņu atrašanos peldvietā, kā arī par kuģošanas noteikumu neievērošanu.

Saulkrastu pašvaldības policijas patruļas nodaļas priekšnieks Guntis Vinteris: „ Līdz ar peldsezonas sākšanos, mūsu dežūrgrupa patrulēja katru dienu no plkst. 9.00 – 21.00. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šī peldsezona bija mierīgāka. To noteikti var saistīt ar samērā vēso laiku, tā dēļ pludmales apmeklētāju skaits bija mazāks. Par laimi 12. augusta pēcpusdienā, kad Saulkrastos plosījās vētra, mūsu palīdzība nevienam atpūtniekam nebija nepieciešama, tomēr vētra nesaudzēja glābēju laivu. Lielais vējš to pacēla gaisā, un laivai kūleņojot, tika sasists motors, kas peldlīdzeki pārplēsa. Lai arī oficiālā peldsezona beigusies, siltākajās dienās pašvaldības policija dežūras peldvietā turpinās. Jāuzsver, ka glābēji pēc izsaukuma dodas palīdzēt ar citur pludmalē, ne vien oficiālajā peldvietā.”

Saulkrastu pašvaldības policijas dežūrgrupa peldsezonas laikā patrulē kopš 2007.gada. Glābēju ekipējumā ir laiva, kvadricikls, nestuves, glābšanas dēlis, kā arī pleznas, maska, hidrotērpi un medicīnas piederumi. Nākamā peldsezona sāksies 2018.gada 15.maijā.