Tūrisms Tiešraide

Kalendārs

Piektdiena / 17. augusts / 2018. gads

Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas

Datums: 17.08.2018

Laiks: 20:00 līdz 21:30

Vieta: Latvija, Saulkrasti, Ainažu 4, Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskā baznīca

17. augustā 20.00 koncerts “Lūgšanu vainags. Veltījums Latvijai” Koncertā piedalās Ilona Birģele (ērģeles), Evita Zālīte (soprāns), Artis Gāga (saksofons).

Koncerts “Lūgšanu vainags” ir muzikāls projekts, vērsts uz Latvijas simtgadi, to skandinot arī Latvijas dievnamos. Programmas ideja ir svinēt latviešu mūzikas unikalitāti un ilgmūžību, kuras sākumi meklējami latviešu tautas dziesmās, latviešu komponistu skaņdarbos, un tieši vai netieši iedvesmoja Latvijas valsts dzimšanu un turpinās latviešu skaņražu idejās šodien.

Koncerta koncepcija paredz vīt muzikālu vainagu no latviešu komponistu vokāliem un instrumentāliem skaņdarbiem. Līdzīgi rondo formai – programmas sākumā un noslēgumā skanēs Arta Gāgas pirmatskaņojums saksofonam , balsij un ērģelēm par latviešu tautas dziesmas tēmu. Programmas centrā skanēs J. Vītola, A. Juŗjāna, J. Mediņa, R. Jermaka, P. Barisona un citu latviešu komponistu skaņdarbi. Klausoties šo koncertu, ikviens ir aicināts ievīt savu domu kā lūgšanu, ar ko rotāt mūsu mīļās Latvijas galvu un lepni rotāties pašiem.