Ik gadu augusta pēdējā sestdienā Saulkrastu folkloras kopa “Dvīga” pulcina folkloras kopas no visas Latvijas, lai visas dienas garumā dažādas vietās Saulkrastos piedalītos improvizētos koncertos, dalītos seno senču tradīcijās un kopā nodotos interesantās meistarklasēs.

Šogad, ievērojot valstī esošos epidemioloģiskos noteikumus, festivāla “Pa Saulei” muzikālais rits vīsies cauri Saulkrastiem no Zvejniekciema līdz Baltajai kāpai!

No plkst.11.00-13.00 pie kultūras nama “Zvejniekciems” aicinām uz muzikālām brokastīm kopā ar kokļu spēles virtuozu Ansi Jansonu. Ikvienam interesentam būs iespēja pieteikties kokļu spēles meistarklasē. Svarīgi, meistarklase būs interesanta pat tiem, kuri nekad nav mēģinājuši kokles spēli.mRīts tiks piepildīs ar jaunu prasmju papildināšanu un gardām rīta pankūkām.(uz meistarklasi aicinām pieteikties rakstot uz kultūra@saulkrasti.lv)

Plkst.14.00 Baltās kāpas apkārtne tiks iedzīvināta ar muzikālu noskaņu par ko gādās Saulkrastu kopa “Dvīga”.

Plkst. 15.30 Saules laukumu piepildīs Smiltenes folkloras kopa “Rudzupuķe” .

Plkst. 16.30 Carnikavas folkloras kopa “Cēlāji” piedziedās Sociālās aprūpes mājas pagalmu.

Plkst. 17.30 Saules laukumu muzikālās skaņās ietērps Jaunpiebalgas kultūras centra folkloras kopa “Piebaldzēni”.

18.30 Jūras parkā Etno kompānijas Zeidi pavadījumā tiks izdejotas Latvijas spēka dejas.

Vakara noslēgumā Saules rits savīsies ar vēl vienu vēsturisku tradīciju – Seno uguns nakti, kad visas Baltijas līča piekrastē tiks iedegti ugunskuri, kas ir kā simbols Baltijas Jūras reģiona valstu vienotībai.

Guldīsim sauli, izdziedot uguns dziesmas.

Pasākums noris ievērojot epidemioloģiskos noteikumus valstī.