Ar prieku paziņojam, ka svētdien, 13. jūnijā durvis apmeklētājiem vērs Reiņa Kaudzītes dārza mājiņa – muzejs Saulkrastos, Skolas ielā 19.

Septiņdesmit četrus gadus vecais Reinis Kaudzīte izvēlējās Saulkrastus par savu mājvietu, kad savā dzīvē bija piedzīvojis visus posmus, par ko raksta savā aforismā: ,,Jaunība uzskata pasauli tādu, kāda tā nav, vīra gadi – tādu, kādai tai vajadzētu būt, bet vecums  – tādu, kāda tā ir’’

Namiņa ekspozīcijas iekštelpās, kas glabā ne vien senus, Saulkrastu iedzīvotāju dāvinātus, bet arī autentiskus priekšmetus, vienlaikus ieaicināsim vienas mājsaimniecības locekļus vai individuālus apmeklētājus. Stāstus par Reini, viņa brāli Matīsu un novadnieci Karlīni varēsiet noklausīties arī muzeja dārzā, pagaidām gan ievērojot arī Reiņa kādreiz rakstīto ,,Labāk arvienu atstatāk…’’,  tāpēc vēlams pieteikt apmeklējumu, zvanot pa tālr. 22036004 vai rakstot kaudzitesnamins@saulkrasti.lv. Aicinām atsaukties arī tos, kas pagājušogad bija vēlējušies apmeklēt namiņu, bet sezona bija  jau noslēgusies!

Uz tikšanos Saulkrastos, Reiņa Kaudzītes namiņā!

Namiņš būs atvērts svētdienās no 11.00 – 17.00