Arī šogad turpināsim iepriekš aizsākto tradīciju – 21. augustā aicinām iedzīvotājus svinēt svētkus jūras tematikā. Mūsu novada krāšņumu veido vietu unikalitāte. Zvejniekciems iezīmējas ar savu – jūras sāls – garšu, zvejniecību un kuģu būves vietu, kā stāsta vēsture. Mūsdienās to papildina aktīvs kūdras un kokmateriālu eksports, padarot Skultes ostu par ceturto lielāko ostu Latvijā.

Ostas svētkus plkst.11.00 sāksim ar jaunās jahtu piestātnes svinīgo atklāšanu gājēju promenādes galā.

Jau no šī gada pavasara ostas iedzīvotāju saime paplašinājusies – tai pievienojušies jaunieši un treneri no Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta kluba, kuri ik dienu uzlabo savas prasmes burāšanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā. No plkst.11.30 līdz 14.00 varēsim vērot jauno ūdens sporta entuziastu sniegumu īstā sacensību gaisotnē.

Plkst.13.00 ikviens aicināts pārbaudīt savu līdzsvaru uz ūdens, piesakoties OPEN SUP CUP sacensībām līdz 18.augustam.

Arī šoreiz turpināsim iepazīt intriģējošo un neparasto ostas dzīves ikdienu, ļaujot ielūkoties arvien jaunās vietās un izjust pavisam īstu zvejnieku dzīves smaržu un izgaršot dažādas jūras veltes. Baudīt garšu, smaržu un muzikālu noti varēs teritorijā starp gājēju promenādi un kultūras namu „Zvejniekciems”.

Visu dienu interesentiem būs iespēja doties izzinošās ekskursijās pa ostas teritoriju, bet Skultes jahtklubs piedāvās apskatīt ostas skatus no ūdens un doties nelielā kruīzā pa ostas akvatoriju.

No plkst.11 līdz 16.00 Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta klubs sadarbībā ar Hidroekoloģijas institūta zinātniekiem jaunākajiem novadniekiem un viņu vecākiem neparastā veidā atklās Rīgas līča piekrastes vērtības. Aktivitātēs iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs līdzdarboties, lai iepazītu jūras iemītniekus, to daudzveidību, izprastu piekrastes dabas procesus un vides saudzēšanas nozīmi. Plānotie pasākumi: pētnieciskā tīkla vilkšana piekrastē, apslēpto dārgumu meklēšana, jūras sāļuma noteikšana, plastmasas ceļojums pa jūru u.c.

Plkst.16.00 kultūras nama „Zvejniekciems” telpās dienu noslēgsim ar aizraujošu Kārļa Bardeļa stāstu par piedzīvojumiem visplašākajā ūdenstilpē– okeānā. Kārlis, ceļojot airu laivā, ir šķērsojis okeānu.

Ekskursijas TIKAI ar iepriekšpieteikšanos! Lai pieteiktos ekskursijām ostas teritorijā, braucienam ar jahtu pa akvatoriju un SUP sacensībām, lūgums rakstīt uz e-pastu kultura@saulkrasti.lv, norādot vārdu, uzvārdu, e-pastu un saziņas tālruni. Pieteikšanās līdz 18.augustam!

Paldies Skultes OSTAS pārvaldei!

Informāciju sagatavoja: Saulkrastu kultūras centrs