Jau teju kā gadu novada apvāršņi pletušies daudzveidībā un krāšņumā, paverot daudzveidību svētku norišu svinībām. Iepazīsim novadu un šoreiz svinēsim svētkus Sējas pusē, burvīgā vietā Sējas skolas parkā.

17. aprīlī no plkst. 11.00- 16.00 sanāksim, lai svinētu vienus no tradicionālajiem spēka svētkiem – Lieldienas. Dienas programmā dažādas aktivitātes visai ģimenei.

Kopā Saulkrastu folkloras kopu Dvīga svinēsim Lieldienas caur rotaļām, tradicionāliem rituāliem un dziesmām. Ar muzikāliem, dejiskiem un vizuāliem priekšnesumiem svētkus kuplinās jauktais Jauktais koris “Sēja”, mūsdienu deju grupa “Fractus”, vokālais ansamblis “Dzīle”, TDK ”Krustu šķērsu”, senioru deju kolektīvs “Saulgrieži”, VPDK Jūrdancis, pirmsskolas vokālais ansamblis ”Zvejniekciems”, Sējas 1-4. klašu grupas deju kolektīvs.

Pasākuma laikā muzicēs folkloras grupa Vilkači un trio “Kokles muzikanti”, piedaloties Laimai Dimantai.

Lieliem un maziem būs iespēja pagatavot putnu būrīti un piedalīties radošās darbnīcās. Darbnīcas vada Ultramarīns Gleznotāju Studija un lietišķā studija “Krustaines”.

Lieldienu zaķis vedīs olu meklēšanas labirintos un stafetēs. Sējas parkā tiks kārtas lielākās šūpoles novadā un katram būs iespēja izšūpoties, kā arī piedalīties olu cīņās ar līdzi ņemtām krāsotām olām. Visas dienas garumā būs iespēja iegādāties Latvijā ražotas amatniecības preces un mājražojumus.

Vai zināji, ka Sējas pamatskolas teritorijā atrodas Disku golfa parks ar 18 groziem? Sporta veids, kas pēdējā laikā izpelnījies īpašu popularitāti.

Ja neesi vēl izmēģinājis, šī būs iespēja iemēģināt roku sporta meistarklasē vai tautas klases disku golfa turnīrā (dalība 5 eiro).

11.00 Meistarklase

12.00 Tautas klases turnīrs

Abām aktivitātēm jāpiesakās iepriekš, rakstot uz kultura@saulkrasti.lv.

No 15. līdz 18. aprīlim Saulkrastu Saules laukumā būs apskatāms vides noformējums, kurā varēsi ņoķert pavasarīgas sajūtas, apskatīt Saulkrastu novada skolēnu veidotu putnu būrīšu izstādi. Aprīlis iezīmējas ar aizlidojušo putnu atgriešanos, tāpēc pavasara sajūtu dārzā varēsi ieklausīties Latvijā mītošu putnu balsīs, kā arī dodies ģimeniskā pastaigu maršrutā Lieldienu zaķim pa pēdām (drīzumā tiks publicēts).

Vairosim prieku svinot tradicionālos spēka svētkus!

Laipni aicināti!