Saulkrastos 10. februārī plkst. 12.00 k/n “Zvejniekciems” notiks Mazpilsētu un lauku mūzikas skolu 1.- 8. klašu audzēkņu konkurss vokālo ansambļu dziedāšanā. Konkursu organizē Saulkrastu novada pašvaldības aģentūra “Saulkrastu kultūras un sporta centrs” sadarbībā ar Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolu.

Konkursa mērķis – attīstīt un pilnveidot jauno dziedātāju muzicēšanu ansamblī, attīstīt unisona, divbalsīgas un trīsbalsīgas dziedāšanas iemaņas, pilnveidot audzēkņu uzstāšanās prasmi un pieredzi, radīt godīgas konkurences apstākļus lauku un mazpilsētu mūzikas skolām un dot iespēju pedagogiem apmainīties pieredzē ar kolēģiem.

Šogad konkursā pieteikušās ansambļi no 5 skolām -Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, Saldus mūzikas skolas, Iecavas Mūzikas un mākslas skolas, Strenču Mūzikas skolas un Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas – kurās īsteno izglītības programmu Vokālās mūzika – Kora klase.

Jauno dziedātāju dziedātprasmi vērtēs kompetenta žūrija – Rīgas Interešu izglītības Metodiskā centra vadītāja, kamerkora “Tonika” mākslinieciskā vadītāja un diriģente Inga Cimiņa, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas kora izglītības programmas vadītāja un meiteņu kora “Vivace” mākslinieciskā vadītāja un diriģente Andra Fenhāne, Dobeles mūzikas skolas direktors un jauktā kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Almanis – Palmbahs.