Saulkrastu jauktais koris “Anima” aicina uz kora vēsturē pirmā  CD prezentācijas koncertu 2018. gada 18. novembrī 12.00 Saulkrastu Sporta centrā! “Šie būs trīskārši svētki visiem mums! Svinēsim Latvijas 100. dzimšanas dienu, svinēsim Līvu karoga 95. gada dienu, kā arī ar īpašu koncertu atzīmēsim kora ANIMA ilgi loloto sapni ieskaņot mūziku, kura radīta īpaši mūsu korim ” stāsta kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

“Šie būs trīskārši svētki visiem mums! Svinēsim Latvijas 100. dzimšanas dienu, svinēsim Līvu karoga 95. gada dienu, kā arī ar īpašu koncertu atzīmēsim kora ANIMA ilgi loloto sapni ieskaņot mūziku, kura radīta īpaši mūsu korim ” stāsta kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

CD un koncertprogrammas nosaukums ir SAKNES/JŪRD (līvu val.) Idejas aizmetņi meklējami jau 2014. gada nogalē, kad mums radās interese sākt pētīt Saulkrastu kultūras mantojumu un apzināties pamatvērtības, kuras mīt mums apkārt. Tika radīti virkne jaundarbi, kurus atskaņojām koncertprogrammā “Saules krastos”.

Īpašu interesi radīja Vidzemes lībiešu atstātais mantojums un, jo īpaši fakts, ka lībiešu kopienas Vidzemē vairs gandrīz neeksistē un līvu valoda ir praktiski izmirusi.. Un tā, laikam ejot, dzima ideja pētīt un apzināt lībiešu saknes mūsos – saulkrastiešos.

Ar Saulkrastu novada domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu tika uzrunāts pasaulē atzītais latviešu komponists Uģis Prauliņš, radīt ciklisku skaņdarbu, kurā kā iedvesma un virzītājspēks ir līvu tautasdziesma. Interesants fakts, ka Uģa Prauliņa izcelsme meklējama Vidzemes lībiešos.

“Ir dzimuši brīnišķa radošā draudzība un mēs no sirds izbaudām šo radīšanas un izpētes procesu, bet tas prasa no mums un īpaši no koristiem ļoti, ļoti lielu emocionālu un fizisko ieguldījumu. Tikai kopā mēs varam! Tāpēc milzīgs paldies animas dullajiem varoņiem un maniem lieliskajiem kolēģiem Elīnai un Matīsam.” stāsta Laura.

Koncertprogrammā SAKNES/JŪRD skanēs Uģa Prauliņa, Edgara Beļicka un Laimas Jansones skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies Saulkrastu koris ANIMA, Uģis Prauliņš (klavieres), Julgī Stalte (solo), Indulis Cintiņš (vijole), Mārtiņš Miļevskis (sitamie instrumenti), Latvīte Cirse (kokle), Staņislavs Judins (bass) un daudz citi mākslinieki.

Priecāsimies svinēt svētkus kopā! Un varbūt arī tevī rit līvu asins?