Ar lielu sajūsmu aizvadītajā svētdienā Saulkrastu kultūras namā “Zvejniekciems” izskanēja koncertprogramma “Sakrālais džezs”, kurā piedalījās Saulkrastu koris ANIMA diriģenta Matīsa Tuča vadībā, džeza pianists un slaveno elektrisko Hammondē ērģeļu popularizētājs Latvijā Atis Andersons ar savu džeza trio, soliste Elīna Ose un stepa dejas grupa Soul Tap. Koncerts tika veidots, lai kopīgi dalītos ar izcilā amerikāņu komponista Djūka Elingtona 20.gs.vidus daiļradi, jo īpaši veltīto ticības un brīvības tēmām.

Patīkamu pārsteigumu koncerta skatītājam bija sagādājis Saulkrastu kultūras centrs, piedomājot pie skatuviskā noformējuma. Ierasto skatuves gobelēnu vietā bija iespēja vērot spoži zeltītos, starmešu gaismā atspīdētos skatuves aizkarus, izgaismotus ar mazām lampiņām. Skatuves kreisajā malā izkārtotais antīkais stūrītis radīja īpašu noskaņu, un klātienē klausoties džeza grupas spēli, it īpaši brīdī, kad bundzinieks sniedza savu paraugdemonstrējumu, zālē sēdošie viegli ar roku piesita ritmu līdz. Mirklī, kad stepa dejotāja uznāca uz skatuves, visi ar apbrīnu vēroja katru viņas kustību, bet kā lai apraksta kora sniegumu… Tikai un vienīgi – lieliski!

Pateikt paldies Saulkrastu korim Anima par lielisko koncertu bija ieradies arī Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis, kurš atgādināja, ka Saulkrastu novads lepojas ar kora sniegumu, jo, tikai ieguldot milzum daudz darba, aizrautības un kalpošanu kordziedāšanas mākslai, var sasniegt tik augstu līmeni, kā arī novēlēja veiksmi Lielajā mūzikas gada balvā.

Atgādinām, ka Lielās mūzikas balvas žūrija izvirzījusi ”Lielās mūzikas balvas 2021” nominantus un nominācijā “Gada uzvedums” ir izvirzīts audiovizuāls koncertuzvedums “Krastā saviļņots”, mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva (rīkotājs – Saulkrastu koris “Anima”).

Foto Pēteris Gertners