Ceļš “Saulesvija” veidots kā klātienes norišu mirkļu un video fiksējums, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā Latvijas pašvaldībā īpašais svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju-sveicinātāju nodos svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja video sveicienus un video priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā.

Vakar, 26. jūlijā, Saulkrastu estrādē tika svinīgi sagaidīts svētku auto, dalībnieki bija pulcējušies nelielās grupiņās sava kolektīva ietvaros un, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, bija sagatavojuši īpašus muzikālus sveicienus. Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis kolektīvu vadītājiem pasniedza atzinības rakstus un pateicās ikvienam Saulkrastu novada mākslinieciskā kolektīva vadītājam un jauniešiem par ieguldīto darbu. Īpašs paldies tika teikts arī Saulkrastu kultūras centra Dziesmu un deju svētku koordinatorei Beātei Barčevskai – Mukānei.

Sējas pagastā svētku auto piestāja pie Sējas pamatskolas, kur to sagaidīja Saulkrastu novada domes priekšsēdētaja vietnieks Guntis Liepiņš, Sējas pagasta Dziesmu un deju svētku koordinatore Inese Ozoliņa un kolektīvu dalībnieki.

Atzinības raksti tika pasniegti Zvejniekciema vidusskolas rokdarbu pulciņa “Adatiņa” vadītājai Gunai Lāčauniecei un Zvejniekciema vidusskolas glezniecības un grafikas darbnīcas skolotājai Mārai Alenai.

Atzinības rakstu saņēma Saulkrastu mūsdienu deju grupas “Desperado” vadītāja Inga Burkova.

Atzinības rakstu saņēma Saulkrastu kultūras centra koklētāju ansambļa “Saule” vadītāja Solveiga Ivanova.

Atzinības rakstu saņēma Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansambļa vadītāja Anita Viziņa-Nīlsena.

Atzinības rakstu saņēma Saulkrastu vidusskolas tautisko deju kolektīva “Saulīte” vadītājs Jānis Trezuns.

Atzinības rakstu saņēma Zvejniekciema vidusskolas
folkloras kopas un Zvejniekciema vidusskolas 5.-9. klašu kora vadītāja Antra Deniškāne.

Atzinības rakstu saņēma Saulkrastu kultūras centra mūsdienu deju grupa “FRACTUS” vadītāja Sandra Ozola-Ozoliņa. Pēc Atzinības raksta bija ieradušās deju grupas dalībnieces.

Atzinības rakstu saņēma Zvejniekciema vidusskolas tautas deju kolektīva “Murdiņš” vadītāja Judīte Krūmiņa.

Atzinības rakstu saņēma Saulkrastu vidusskolas 5.-9. klašu kora vadītāja Līga Priede.

Īpašs paldies tika teikts arī Saulkrastu kultūras centra Dziesmu un deju svētku koordinatorei Beātei Barčevskai – Mukānei.

Foto: Pēteris Gertners