Katru gadu viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem ir Saulkrastu pilsētas svētki, kuru kulminācija ir tradicionālais svētku gājiens un koncerts Saulkrastu estrādē. Diemžēl šogad Saulkrastu estrādē viesus uzņemt nebūs iespējams. Rainis teicis: „Pastāvēs, kas pārvērtīsies,” – tādēļ šogad svētkus svinēsim citādi, parādot, ka tehniskas grūtības nemazina prieku un lepnumu par savu pilsētu.

Saulkrastu svētkus atklāsim piektdien, 5.jūlijā ar noskaņas koncertu Baltajā kāpā, kur ap saulrietu uzstāsies ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Koncertu papildinās Brazīlijas latvieša Andrē Ščaulinska-Mucenieka bossa nova programma.

Sestdienas galvenās svētku vietas: Saules laukums, Ainažu iela un jaunais Meža parks. Uz tirdziņu un Gleznotāju ielu pircēji tiks aicināti jau no plkst.10.00. Amatnieki, rūpniecības preces un ēdamlietas būs pieejamas Ainažu ielas posmā gar Meža parku un jaunā kvartāla ielās.

Šī gada svētku un gājiena tēma– diezgan nozīmīgais uzsaukums „Saulkrastiem būt!”. Gājienam šoreiz pulcēsimies Saulkrastu vidusskolas stadionā jau dienas pirmajā pusē, plkst.12.00, lai kopīgi maršrutā „Smilšu iela–Ainažu iela” dotos uz svētku koncertu Saules laukumā. Tur sveiksim Saulkrastu Lielās balvas laureātu, priecāsimies par saviem un draugu kolektīviem, un kopīgi baudīsim dziedātāja Ivo Grīsniņa-Grīšļa koncertu.

Pēc svētku koncerta aicinām lielos un mazos apmeklētājus uz Meža parku, kurā aktīvi darbosies Rīgas Cirka skola, peintbola parks „Bušas” un piepūšamās atrakcijas. Saules laukumā aicināsim uz sarunām un diskusijām par kādreizējiem un tagadējiem kultūras notikumiem.

Svētku noslēguma koncerts sāksies plkst. 21.00 Meža parkā. Uz lielās svētku skatuves uzstāsies mūziķis Roberts Rasa un „MC orķestris”, kuri pavadīs solistus: Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Anci Krauzi un Kārli Būmeisteru. Īsi pirms pusnakts notiks svētku uguņošana, pēc kuras sagaidīsim galvenos vakara viesus – grupu „The Sound Poets”. Diemžēl Meža parkā nevarēsim apmeklētājiem nodrošināt sēdvietas, tādēļ visi tiek aicināti ņemt līdzi savus saliekamos krēslus, segas vai jebkādas palīgierīces, kas vakara baudīšanu darīs ērtāku.

Svētku norises vietas plāns:

Uz tikšanos Saulkrastu svētkos!