Neizsīkstoša degsme, rosīgums un uzņēmība, tā Saulkrastu tautas deju kolektīvs “Saulgrieži” raksturo šodienas gaviļnieci Rasma Garklāva. Saulkrastietei šodien aprit nozīmīga jubileja – 90 gadi.

Cienījamā kundze jau 56 gadus dzīvo Saulkrastos, ir deju kolektīva “Saulgrieži” ilggadēja dejotāja, joprojām pilda prezidentes pienākumus, veltot daudz sava laika un spēka kolektīva sadzīves procesu pilnveidošanai, tradīciju kopšanai un sadraudzības stiprināšanai ar citiem Latvijas senioru deju kolektīviem. Kā arī ir dalībniece Saulkrastu audēju kopā „Kodaļa”.
Saulkrastu sabiedriskajā dzīvē piedalījusies no visas sirds – nerimstošā ieinteresētība par jauno, kundzi vienmēr motivējusi darīt un iesaistīties dažādās iniciatīvās. Ar savu enerģiskumu un sabiedriskumu piepildījusi arī Saulkrastu dzīvi, 85. gadu vecumā viņa saņēma Saulkrastu domes atzinības rakstu nominācijā „Sabiedriskais darbs” par ilggadēju radošo darbību un mūža ieguldījumu Saulkrastu kultūrvides veidošanā, Saulkrastu vārda popularizēšanā, kā arī latviešu tautas mākslas saglabāšanā.
Šobrīd Rasmas kundze samazinājusi slodzi deju mēģinājumos, taču ikdienas dzīve joprojām rit visnotaļ aktīvi un piepildīti. Kundze ar vēl citām aktīvām senioru dāmām vairākus gadus pēc kārtas dodas divu dienu ekskursijā apciemot vairākus pansionātus. Ciemos vienmēr dodas ar labu garastāvokli, ciema kukuli un sarūpētu deju uzvedumu, uzmundrinot pansionātā iemītniekus. Sirds siltums un pozitīvās enerģijas apmaiņa ir pats svarīgākais!
Smelsimies iedvesmu no Rasmas kundzes – Vajag iet un darīt, tad tās vainas pazūd!
“Es taču vēl esmu ļoti jauna. Lai arī deju kolektīvā „Saulgrieži” esmu vecākā, jūtamies vienlīdzīgi. Visi esam ideju un labu nodomu pilni. Gatavi jokiem, nerātnībām, spējīgi dažkārt nogāzt arī kādu podu. Ar to es uzturu možu garu. Esmu pašpietiekama. Es vēlos to, ko varu sasniegt. Man nevajag visu pasaules bagātību. Man pietiek ar to, kas man ir. Cilvēkos Latvijā ir tāda čīkstēšanas vaina iemetusies. Bet vajag iet un darīt, tad tās vainas pazūd. Kad sev pajautā, ko esi lietas labā izdarījis, viss nostājas savā vietā.”
Možu garu, veselību un darbošanās gribu! Mīļi sveicam jubilejā!