17. jūnijā plkst. 18.00 Saulkrastu kultūras centrs ielūdz uz Rojas nedzirdīgā zvejnieka – meistara Laimoņa Veidemaņa veidoto kuģu modeļu izstādes “Burinieka sapnis” atklāšanu.

Zīmīgi, izstādes atklāšanas diena ir arī meistara 90. dzimšanas diena, tādēļ uz ekspozīcijas atklāšanas svētkiem pievienosies īpašs viesis – Laimoņa mazmeita un kuģu kolekcijas īpašniece – Laura Kļaviņa.
Kad Laimonis Veidemanis sāka braukt jūrā, jēdziens nedzirdīgais jūrnieks, skanēja tikpat neparasti kā visur citur pasaulē. Ārstu komisijām galvenais priekšnoteikums darbam jūrā ir dzirde, kuras Laimonim nebija. Taču viņam bija labs krusttēvs – Ernests Krāsons, kurš strādāja par kapteini uz zvejas kutera un nebaidījās uzņemties atbildību par nedzirdīgo radinieku.
Krusttēvs savam zēnam uzticējās, jo abi bija auguši pie jūras. Laimonis palīdzēja visos jūrnieka darbos, ne tikai zvejas tīklu lāpīšanā. Viņš gāja jūrā četrus gadu desmitus un katru reizi, kad ziemā ūdeņi aizsala, klusībā sapņoja savu sapni, kam nebija lemts piepildīties – būt par kapteini uz sava kuģa.
Sapņojot par jūru viņš nepārtrauca strādāt un veidoja buru kuģu modeļus. Būdams tikai aizrautīgs entuziasts un nemācījies šo prasmi, viņš tomēr spēja darināt buru kuģu modeļus ar lielu precizitāti, rūpību un mīlestību, nododot savus sapņus nākamajām paaudzēm.

Laipni aicināti pievienoties uz iespaidīgās ekspozīcijas atklāšanas svētkiem!
Izstāde būs apskatāma no 2020. gada 17. jūnija līdz 2020. gada 31. augustam kultūras nama “Zvejniekciems” darba laikā:
Pirmdiena līdz piektdiena 8.00 – 22.00
Sestdien līdz svētdiena 10.00 – 20.00