Šajā mēnesī Saulkrastu novada bibliotēka novadpētniecības izstādi veltījusi mūsu pašu Saulkrastu novada bibliotēkai. Augusta mēnesī 24 gadus atpakaļ bibliotēka tika atvērta apmeklētājiem jaunās telpās, kādas tās pazīstam šodien. Līdz ar sālsmaizes svinēšanu un šampānieša paukšķi, Saulkrastu novada bibliotēkas telpas bija iesvētītas jaunam sākumam. Pa šo laiku esam auguši un attīstījušies, un turpinām to darīt, lai lasītājiem būtu prieks pie mums iegriezties vēl un vēl.

Kā ir teicis bērnu grāmatu autors E.B. Vaits: ”Bibliotēka ir daudzas lietas. Tā ir vieta, kur doties, lai paslēptos no lietus. Tā ir vieta, kur doties, ja vēlaties sēdēt un domāt. Bet jo īpaši tā ir vieta, kur dzīvo grāmatas un kur caur grāmatām jūs varat sazināties ar citiem cilvēkiem un citām domām. Lasot grāmatu, jūs un autors esat vieni kopā – tikai jūs abi. [..] Grāmatas ir laba kompānija gan skumjos, gan laimīgos brīžos”.

Mums ir liels prieks, ka šajās telpās aizvadītie gadi ir pagājuši ražīgi un arī lasītāju skaits ir audzis, tā norādot, ka Saulkrastu novada bibliotēka ir nozīmīga vieta Saulkrastu iedzīvotājiem.

Izstāde apskatāma no 1. līdz 31. augustam bibliotēkas darba laikā.

Avots:

Pētersone, Ilze.Saulkrastu bibliotēkā puto šampaniet`s: [par Saulkrastu apvienotās bibliotēkas vadītājas Sarmītes Zātes aicinājumu uz sālsmaizi bibliotēkas jaunajā mājvietā] / Ilze Pētersone. – Pieejams Saulkrastu novada bibliotēkā // Saulkrastu Avīze. – Nr.7 (1996, augusts.), 10.lpp.: ģīm.

Foto: Kristīne Saukuma