27. septembrī plkst. 12:00 Saulkrastu novada bibliotēka aicina uz tikšanos ar Ziemeļvalstu literatūras tulkotāju Mudīti Treimani.

 

Mudītes Treimanes tulkojumā izdotas iemīļoto rakstnieču Astridas Lindgrēnes un Tūves Jānsones grāmatas latviešu valodā. Kurš gan nav dzirdējis par Pepiju Garzeķi, rūķīti Nilu Karlsonu, Lennebergas Emīlu, Ronju, trollīšiem Muminiem un viņu piedzīvojumiem? Mudīte Treimane tulkojusi no zviedru, norvēģu un dāņu valodas, un viņai varam pateikties par Hansa Kristiana Andersena pasaku, Jujas Vīslanderes, Osnes Seierstades, Mata Strandberga, Svena Nūrdkvista un citu pazīstamu autoru darbu tulkojumiem. Tulkotāja daudz rakstījusi presei – grāmatu apskatus un recenzijas, rakstus par Ziemeļvalstu literatūru un rakstniekiem, kā arī piemiņas rakstus latviešu tulkotājiem.

Mudītes Treimanes nozīmīgais ieguldījums skandināvu literatūras tulkošanā ir novērtēts ne tikai Latvijā, piešķirot Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā, bet arī starptautiski – ar IBBY (Starptautiskā Bērnu un jauniešu literatūras padome) goda diplomiem.