Ik gadu Saulkrastu svētki ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Šogad svētku moto bija izvēlēts “Saulkrastiem būt!”, kas simboliski aicināja novada iedzīvotājus kļūt vienotiem par Saulkrastu nākotni. 

Vislabāk svētku moto varēja redzēt gājienā, kur gājiena dalībnieki atjautīgi apspēlēja svētku moto, pielāgojot to sava kolektīva vēstījumam.

Diemžēl šogad svētku pirmajā dienā laika apstākļi nebija labvēlīgi āra pasākumiem. Tomēr, lai Baltajā kāpā plānotais ģitārista Mārča Auziņa un bossa novas meistara Brazīlijas latvieša Andrē Ščavlinska-Mucenieka koncerts varētu notikt, tas tika pārcelts uz viesnīcas “Pine Resort” terasi.

Īpaši kupls un krāšņs šogad bija svētku tirdziņš, kur varēja ne vien nopirkt saimniecībai noderīgas lietas, bet arī baudīt gardus ēdienus. Tas atrādās Ainažu ielā un jaunajās Meža parka ielās. Šogad neizpalika jau par tradīciju kļuvusī Mākslinieku iela, kur varēja apskatīt un iegādāties mākslas darbus. Meža parkā Rīgas cirka skolas veidotajās cirka stacijās, ikvienam bija iespēja iemēģināt savu veiklību un sajusties kā cirka māksliniekam.

Svētku laikā norisinājās arī vairākas sporta aktivitātes – futbola čempionāts Zvejniekciema stadionā un konkurss “Latvijas stiprākā pilsēta”. Konkursa rezultāti ir vērā ņemami, jo Saulkrastiem šajā sacensību posmā izdevās pacelt 81 090 kg, kas saulkrastiešus ierindo 3. vietā starp Latvijas spēcīgākajām pilsētām.

Šogad svētku otrās dienas formāts bija izvēlēts atšķirīgs no citiem gadiem. Svētku gājiens norisinājās dienas pirmajā pusē un noslēdzās Saules laukumā, kur priekšnesumus sniedza Saulkrastu mākslinieciskie kolektīvi. Klātesošos uzrunāja domes priekšsēdētājs Normunds Līcis, kā arī tika pasniegta Saulkrastu Lielā balva. Šī gada balvas laureāti ir Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas eifonija klases audzēknis Kirils Turovs, kā arī viņa pedagogs Miervaldis Leja un koncertmeistare Beata Geka. Koncerta izskaņā uzstājās dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis. Pēc koncerta ikvienam bija iespēja piedalīties sarunās par mākslu un kultūru 1960.-90. gados.

Svētku kulminācija bija noslēguma koncerts uz lielās skatuves Meža parkā, kur uzstājās populārie mūziķi – Olga Rajecka, Kārlis Būmeisters, Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze un MC orķestris Roberta Rasas vadībā, kā arī notika grupas The Sound Poets koncerts.

Paldies visiem dalībniekiem un viesiem, un uz tikšanos nākamajos svētkos !

Foto: Ginta Zīverte