9. jūlijā plkst 22.00 notiks unikāls un nebijis koncerts – pirmais Saulkrastu jauktā kora “Anima” bezvadu austiņu koncerts “Krastā saviļņots, kas norisināsies Zvejniekciemā, uz Skultes ostas Ziemeļu mola. 

Kormūzikas cikls “Krastā saviļņots” ir audiovizuāls notikums. Tajā ir satikušies komponists Kristaps Krievkalns, dzejas autors Kārlis Kazāks un Saulkrastu koris ANIMA diriģentes Lauras Leontjevas vadībā, lai kopīgi radītu stāstu par iekšējo brīvību un patiesā “es” apzināšanu. Ja vien ļausies, šis notikums ļaus arī tev piedzīvot savu iekšējo viļņošanos.

“Krastā saviļņots” muzikālo stāstu papildinās mākslinieka Mareka Gurecka jaunradītā dzīvā audekla glezna, horeogrāfes Ingas Krasovskasveidotā skatuves kustība, kā arī Pāvela Armaņa gaismu un video projekcijas. Kora un instrumentālās grupas skanējumā piedzīvosi elektroniskās un pasaules mūzikas elementus.

Šis būs pirmais bezvadu austiņu koncerts jūras krastā 700 muzikālā notikuma baudītājiem. Izvēlētais risinājums nodrošinās izcilu skaņas kvalitāti un individuālu piedzīvojumu, jo tu varēsi būt brīvs savā izvēlē kā baudīt šo notikumu – sēžot uz siena ķīpas vai apguļoties smiltīs, lai vērotu, kā saulrieta debesu glezna satiekas ar cilvēka radītajām gaismu spēlēm.

“Krastā saviļņots” stāsta par lielajiem dzīves pagriezieniem, kas liek apstāties, ieklausīties un paver ceļu jaunajam. Kārļa Kazāka sajūtām bagātie teksti un Kristapa Krievkalna enerģiski daudzšķautņainā mūzika ļaus klausītājam piedzīvot sapņus un dzīves pārdomas, apzinoties paralēles, ka viss, kas notiek cilvēka mūža garumā, ir tuvs un radniecīgs arī jūras stihiskajam un neparedzamajam spēkam. Tas būs ceļojums no absolūta miera un sapņa stāvokļa līdz katarsei vai neprātam, ko spēj radīt vētra kā jūrā, tā cilvēkā.

Saulkrastu koris ANIMA ir galvenais šī oriģināldarba iedvesmotājs, tāpat kā jūra, krasts, smiltis, vējš un zvaigznes, kas mums, 21. gadsimta krasta ļaudīm, sniedz patvērumu dzīves sarežģīto izvēļu priekšā.