Sagaidīti un pavadīti akcijas “Gaismas ceļš” skrējiena dalībnieki Saulkrastos. No 16. jūnija norisinājās četru dienu garš lāpu skrējiens pa 1836 kilometru garo robežu – “Gaismas ceļš”. Skrējiena dalībnieki veica distanci nesot lāpas, no kurām skrējiena laikā tika iedegti 87 ugunskuri, izgaismojot Latvijas pierobežu un radot Gaismas un Mīlestības ceļu, kas “apņēma” mūsu valsti. 

Gaismas ceļš uzsākās Krāslavā. Ceļā devās divas skrējēju komandas – Ziemeļaustrenis un Dienvidrietenis, katrs pa savu pusi apmīļojot Latviju, nesot Gaismu, un satikās Kolkas ragā. Katru Gaismas ceļa komandu sagaidīja Gaismas ceļa vēstneši, kuri bija sagatavojuši ugunskura vietu un pēc tam pieskatīja iedegtu guni, daļiņu no Gaismas paturot katrā no vietām, kamēr Gaismas lāpa turpināja ceļu apkārt Latvijai, savienojot novadus, ciemus un cilvēkus.

Saulkrastu novadā Gaismas nesēji bija Ivo Levāns un komanda “Engures sportam”, stafeti pārņēma Jānis Pārums un komanda “Ņiprie ikri”. Gaismas nesējus sagaidīja 1836 stabiņa patroni un Gaismas ceļa vēstneši Sviklānu, Putniņu, Zvilnu un Briuņu dzimtu pārstāvji.