Tūrisms Tiešraide

Kalendārs

Piektdiena / 5. jūlijs / 2024. gads

Saulkrastu novada svētki

Datums: 05.07.2024 - 06.07.2024

Laiks: 00:00

5.jūlijs

18.30 Svētku gājiens, Saulkrastu novada pašvaldības atzinības rakstu pasniegšana un koncerts.
Gada vērienīgākās svinības sāksies 5.jūlijā ar svētku gājienu no Saules laukuma līdz Saulkrastu brīvdabas estrādei, kur norisināsies Saulkrastu māksliniecisko kolektīvu koncerts, kā arī Saulkrastu novada domes Atzinības rakstu pasniegšana.
Pasākuma vada Andris Ērglis.

20.00 Neibādes parka zaļumballe “Teātris” Saulkrastu brīvdabas estrādē.
Saulkrastu novada zaļumballi šogad vēlamies veltīt Latvijas valsts pirmās desmitgades biedrībām un īpaši – teātra spēlēšanai, tāpēc aicinām viesus tērpties divdesmito gadu stila tērpos vai iedvesmoties no tajā laikā spēlētajām teātra izrādēm.
Par tematisku muzikālo repertuāru parūpēsies Orķestris Mirāža, Andris Ērglis un Aija Vītoliņa. Ieeja pasākumā bez maksas.

6.jūlijs

Sējas pagasts
Burtiski kopā ar pirmajiem gaiļiem rīta svētku melodijas orķestra pavadījumā izskanēs Sējas pagastā, Murjāņos un Lojā.

11.00-16.00 Dienas svētku programma Saulkrastu Meža parkā.
No plkst.11.00 tiksimies otrajās brokastīs Saulkrastu Meža parkā, kur norisināsies Dienas svētku pasākums. Visas dienas garumā meža parkā norisināsies meistarklases, darbnīcas un dažādas aktivitātes visai ģimenei. Saulkrastu Mežaparkā norisināsies laikmetīgs ar kvalitātes zīmi atpazīstams 𝐊u𝐤𝐮̈ 𝐓𝐈𝐑𝐆𝐔𝐒, piedāvājot iegādāties Latvijas amatnieku, dizaineru, mājražotāju un lauksaimnieku produkciju.
Uz plkst.12.00 uz muzikālās skatuves kāps populārais hip-hop mūziķis Fiņķis, lai izpildītu savus zināmākos hitus- “Raķešu zinātne”, “Maza Rīga” un “Kā pavadīt jaunību”. 14.00 apmeklētājus iekustinās jaunā latviešu kantri mūzikas apvienība “Dēka”, kā arī citi muzikāli pārsteigumi un priekšnesumi
Svētku dienas neatņemama sastāvdaļa kļuvusi Mākslinieku iela, ik gadu pulcējot māksliniekus, mākslas interesentus. Mākslinieku iela paver īpašu iespēju aprunāties ar māksliniekiem par darbu radīšanu, kā arī iegādāties tos. Brīvdabas izstādē piedalās vietējās apkārtnes mākslinieki, profesionāļi un hobija līmeņa mākslinieki no Saulkrastiem, Cēsīm, Rīgas, Siguldas, Ādažiem, Limbažiem un citām Latvijas vietām. Šī gada papildinājums izstādei būs sadaļa “Mākslas kastē”. Tā būs iespēja iegādāties dažādas mākslas darbu skices par īpaši draudzīgām cenām.

19.00-21.00 Translācija FIBA Olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēlei.
Saulkrastu svētku nedēļas laikā notiek arī izšķiroši notikumi sportā.
Saulkrastu novada pašvaldība aicina sekot līdzi sporta norisēm un atbalstīt Latvijas vīriešu basketbola valstvienību, skatoties spēli.

21.00 Vakara koncerts Saulkrastu brīvdabas estrādē ar Linda Leen, Ralfs Eilands, Instrumenti.
Vakara koncertu atklās šarmantā dziesmu autore un izpildītāja Linda Leen. Mākslinieces trumpis ir tieši dzīvās uzstāšanās, viņas koncertus raksturo patiesa klātesamība un emocionāls kontakts ar katru no klausītājiem. Šoreiz dziedātāju dzirdēsim vērienīgākā un jaudīgākā skanējumā- kopā ar grupu. Lindu Leen izpildīs viņas labāko autormūziku un pirmatskaņos arī kādu jaunumu no topošā albuma.
Turpinājumā skatuvi piepildīs jauda un enerģija, ko sniegs daudzpusīgais un harizmātiskais vokālistsRalfs Eilands. Kopā ar pavadošo grupu Ralfs koncertā izpildīs savus zināmākos skaņdarbus, kā arī pavisam jaunu mūzikai, pie kuras viņš pēdējā laikā ir strādājis.
Īsi pirms pusnakts tiks izšauts vakara muzikālais “salūts”. Uz skatuves kāpsInstrumenti– viena no Latvijas pieprasītākajām mūzikas grupām. Ceļā uz savu jauno studijas albumu un vērienīgo koncertu “Arēnā Rīga”, vasaras vidū veiks svarīgu pieturas punktu Saulkrastos, kur izpildīs publikas iemīļotākās dziesmas.

Ieeja no 18.00
Teritorijā darbosies kafejnīcas.
Biļetes uz vakara koncertu 15 EUR, pasākuma dienā 20 EUR
Ar pensionāru, invalīdu apliecību, 3+ Ģimenes karti un jauniešiem līdz 17 gadiem 10 EUR
Līdz 11 gadiem (ieskaitot) un cilvēkiem ar I grupas invaliditāti ieeja bez maksas.
Biļetes https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/140262
Kultūras namā Zvejniekciems, Klientu apkalpošanas centrs Jēņi, Loja, Tūrisma informācijas centrā

ŅEMIET VĒRĀ. Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.