Viena no Imanta Ziedoņa Murjāņu vasaras mājas tradīcijām bija “Faivokloks” – laiks pulksten piecos vakarā, kad jebkurš drīkstēja, bez iepriekšējas pieteikšanās, ierasties ciemos uz tēju, kādu uzkodu un sarunām. “Ziedoņa muzeja” notikumos “Vakarēšana” tāpat varēs darīt arī muzeja viesi.

1. augustā “Vakarēšana” | Imants un garīgums
Našķosimies ar Imanta iecienītākajām uzkodām un parunāsim par kādu dzejniekamīpaši svarīgu tematu – garīgumu.Imants ir teicis:“Lai kur tu esi bijis, tu meklē vēl kaut kur. Lai ko tu esi redzējis, tev liekas, ka neesi atradis to “vēllielāko”, “vēlskaistāko”. Sirds prasa vēl.”

22. augustā “Vakarēšana” | Amizantais Imants
Našķosimies ar Imanta iecienītākajām uzkodām un ieraudzīsim dzejnieku kā jokdari ar savdabīgu humora izjūtu, kā paradoksu meistaru un estētu. Imants ir teicis:“Dzejnieks tad nu ir cilvēks ar vēl sevišķāk attīstītu sānu redzi. Viņš šo momentāno, garām slīdošo mirkļu, nianšu un netveramības pasauli notver, fiksē un parāda jau plašāk pieejamu.”

Abu vakaru gaitā notikumam pievienosies slepenais viesis, kurš īstenos vēl kādu Imantam tuvu ideju – “koncertu pūcēm”. Notikuma apmeklētāju skaits ir ierobežots. Biļetes iegādājamas “Mobilly” aplikācijā.