17. jūnijā 18.00 Saulkrastu estrādē brīvdabas izrāde “Skroderdienas Silmačos” jaunā iestudējumā. Režisors Intars Rešetins. Biļešu cenas: 10; 12; 15 un 18 eiro Biļešu iepriekšpārdošana: www.bilesuparadize.lv, kā arī k/n “Zvejniekciems” un Saulkrastu sporta centrā no 16. maija.

Šogad ar Skroderdienām Silmačos atzīmēsim divas lielas jubilejas – Latvijai 100 un Blaumanim 155! Taps pilnībā jauns un grandiozs iestudējums Intara Rešetina skatījumā, kurā spēlēs Dailes teātra aktieri. Jaunuzvedums būs pieslīpēts mūsdienu skatītājam, saglabājot lugas tradicionālās vertības, lai pārlaicīgo lugu varētu pilvērtīgi izbaudīt visu paaudžu skatītāji.

“Blaumaņa trāpīgais cilvēcības, mīlestības, latvietības kods, kas caurstrāvo viņa daiļradi, ir pāri visam!” saka Rešetins. “Skroderdienas Silmačos ir visiem zināma, jautra, muzikāla, viegla, bet tai pat laikā smeldzīga (jo patiesa) fabula. Šī ir mana pirmā iepazīšanās ar Blaumani! Kā pirmā mīlestība, ko atceries uz visu mūžu!”

Nepārspīlējot varam teikt, ka visi ir uzauguši ar Skroderdienām Silmačos, tāpēc, ja to vēl kāds nav redzējis, tad šī būs labākā iespēja to izdarīt, un,  tā kā monumentālā brīvdabas izrāde tiks spēlēta lielākajās Latvijas brīvdabas estrādēs. Blaumaņa luga kļuvusi par tik dziļu latviešu ielīgošanas tradīciju, ka bez tās svētku sajūta nemaz nav iedomājama un ir pirmais priekšvēstnesis tam, ka jāsāk posties grandiozajiem svētkiem!

Spilgtās Skroderdienu lomas izspēlēs dažādi populāri Latvijas aktieri:

Vita Vārpiņa (Antonija), Artis Robežnieks (Aleksis), Mārtiņš Upenieks (Kārlēns), Aija Dzērve (Elīna), Kaspars Zāle (Pindaks), Sarmīte Rubule (Pindacīša), Ieva Florence (Ieviņa), Lidija Pupure (Bebene), Akvelīna Līvmane (Tomuļu māte), Ģirts Ķesteris (Dūdars), Marģers Eglinskis (Rūdis), Āris Rozentāls (Ābrams Vulfsons), Aldis Siliņš (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum).

Režisors: Intars Rešetins