Uz Romu, Parīzi, Berlīni…
kopā ar Brāļiem Kaudzītēm.

Šogad 12.maijā aprit 185 gadi, kopš dzimis rakstnieks Reinis Kaudzīte (1839-1920), kurš kopā ar brāli Matīsu Kaudzīti (1848-1926) ir uzrakstījis pirmo romānu latviešu valodā “Mērnieku laiki” (1879).
Akcentējot plašākai mūsdienu sabiedrībai mazāk zināmos Brāļu Kaudzīšu ceļojumu aprakstus jeb, kā paši autori tos nosaukuši “ceļojumu ievērojumus un ceļojumu piezīmējumus”, Piebalgas muzeju apvienības “Orisāre” vadītāja Līva Grudule radījusi programmu “Būt brīvam!”, kura pirmo reizi izskanēja Vecpiebalgā pagājušā gada rudenī, atzīmējot Matīsa Kaudzītes 175.jubileju.
Ar programmu “Būt brīvam!” vēlamies pieminēt vecāko brāli Reini Kaudzīti un viņa 185.jubilejas mēnesī piedzīvot neklātienes ceļojumu uz Parīzi, Romu, Berlīni un citām tālām zemēm un pilsētām. Ļaujoties mūzikas un lasītā vāŗda valdzinājumam, Latvijas ziedoņa laikā no Saulkrastiem dosimies pasaulē – tādā, kādu to redzēja Brāļi Kaudzītes.

Pasākumā piedalās aktieris Gundars Āboliņš, mūziķi Inita Āboliņa (akordeons), Mareks Auziņš (kontrabass), Āris Ozols (ģitāra) un Piebalgas muzeju apvienības “Orisāre” vadītāja Līva Grudule.

Skolas ielā 19, Saulkrastos.

Ieeja bez maksas.