Lai gan sniega kupenas vēl gana kupli klāj zemi, pavasara gaidīšanas laiks ir iestājies. Līdz ar Meteņdienu, dienas paliek garākas un iezīmējas pavasara gaidīšanas laiks.

  • No 10. – 21. februārim Saulkrastos norit XXII Starptautiskais masku tradīciju festivāls 2021. Festivāls notiek kopš 1999. gada un tajā ik gadu piedalās aptuveni 20 masku grupas no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, viesi no tuvākām un tālākam ārvalstīm. Katru gadu festivāls noris citā Latvijas pilsētā.
  • Šajā laika posmā apskatāma tematiska masku tēlu izstāde skatlogos – Jauniešu mājā, Raiņa ielā 7, Kultūras nama “Zvejniekciems” logos, Atpūtas iela 1b, kā arī aptiekas logos “ManaAptieka” logos, Ainažu ielā 10.
  • 21. februārī Masku tēli izies Saulkrastu ielās, pieskandinot Zvejniekciemu, Saulkrastu centrālo zonu un Pabažu galu. No plkst. 12.00 – 16.00 Saulkrastu Meža parkā degsim Meteņa ugunskuru, masku tēli ies “Masku ceļā”, kā arī vidē būs izstādītās tematiskas ekspozīcijas.

Meteņdienu centrālais un galvenais tēls, vīrišķā spēka nesējs Budēlis ir ieradies Saulkrastos. Tradīcijas skaidro, Budēlis, vīrišķīgās enerģijas pildīts, modina dabu, daudzina prieku, svētību un auglību, savukārt Ķekata simbolizē mājas labos garu, sievišķās auglības spēku un seksualitātes iemesojumu.
Video materiālu veidoja Andris Kapusts, Saulkrastu novada domes komunikācijas un tūrisma nodaļa un Saulkrastu kultūras centrs.