No 1. jūnija līdz 1. augustam Saulkrastu kultūras namā “Zvejniekciems” ikviens interesents varēs iegrimt mākslas ceļojumā, apmeklējot Andra Strazda fotogrāfiju un Justīnes Plankājas glezniecības kopdarbu izstādi “Brīvības zona”.

Šīs izstādes koncepts ir vairāk nekā tikai vizuāls baudījums – tas ir ceļojums caur fotogrāfiju un glezniecību, kas iedvesmo domāt par biheiviorisma un kognitīvās psiholoģijas noslēpumiem. Realitāte saplūst ar sapņiem, un biheiviorisms kļūst par cilvēka prāta spoguli šajā reālisma stila veidotajā izstādē.

“Izpratne par dabu, darbu un cilvēces paveikto – gūstot pieredzi izzināt taisnību” – šis moto ne vien izsaka izstādes būtību, bet arī uzsver mākslas nozīmi mūsu pasaules uztverē un personīgajā attīstībā.

Gleznotāja Justīne Plankāja stāsta: “Man māksla sniedz atbalstu sevis pašizpausmei, palīdz strukturēt un vaidot domas un valodas izpausmi rakstītos tekstos.” Izstāde piedāvā iespēju iegrimt mākslas pasaules dzīlēs, izbaudot košās krāsas un atklājot domu slāņus, kas slēpjas aiz katras fotogrāfijas un gleznas.

Izstādes apmeklējums ir brīnišķīga iespēja ne tikai vizuāli baudīt, bet arī reflektēt un izprast mūsu pasaules bagātību un sarežģītību.