16. aprīlī kultūras namā “Zvejniekciems” notika Saulkrastu novada pirmsskolas vecuma bērnu vokālistu konkurss “Cīrulītis 2023”, uz kuru bija pieteikušies 24 jaunie solisti. Noskaņojums tā vien sauca pēc pozitīvām emocijām un pavasara.
Pie ieejas visus sagaidīja Pele Pīkstīte, pirms konkursa mazos dziedātājus iedrošināja pasākuma vadītāja Notiņa, bet kāpt uz lielās skatuves un nokļūt līdz mikrofonam viņiem palīdzēja Gudrā Pūce. Katrs mazais vokālists izpildīja divas dziesmas. Dziedātāju izpildījumā skanēja dziesmas par saulīti, pavasari, ģimeni, dzīvniekiem, putniem un labiem draugiem.

Konkursantus bija sagatavojušas mūzikas skolotājas Lita Nusberga, Laila Bāliņa, Zeltīte Osmane, Danuta Ločmele un Dace Kalniņa. Žūrijas apspriedes laikā ar skanīgām dziesmām konkursa apmeklētājus priecēja Saulkrastu PII “Rūķītis” bērnu ansamblis “Dimantiņi” skolotājas Litas Nusbergas vadībā. Koncerta noslēgumā klausītājiem bija iespēja dzirdēt Sējas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu skaņdarbus un vokālā ansambļa dziesmu izpildījumu, par ko paldies audzēkņu un pedagogu radošai darbībai un direktorei Annai Porterei.
Mazo cīrulīšu sniegums tika vērtēts 3 vecuma grupās līdz 6 gadiem (ieskaitot). Konkursa dalībnieku vokālās spējas, ritma izjūtu un radošumu vērtēja profesionāla žūrija: operdziedātājs Miervaldis Jenčs, vokālais pedagogs Inese Eglīte un mūziķe Līga Priede. Visi konkursa dalībnieki saņēma pateicības rakstus par dalību konkursā. Katrā konkursantu grupā tika noteikti uzvarētāji un pasniegti I, II un III pakāpes diplomi.
Paldies dziedātājiem, vecākiem un pedagogiem, kas palīdzēja dalībniekus sagatavot konkursam, kā arī žūrijai un skatītājiem.
Uz tikšanos konkursā Cīrulītis 2024!

Foto Pēteris Gertners