Teiksmainā, noslēpumainā zvejnieku mīlule Aģe – no tevis līvi ņēma sīkstumu cīņai ar vāciem, dodami pretī skaisto lībiešu vārdu vārdu Adya. 12. augustā piedzīvo trešo Koncertcikls 4 UPES Saulkrastos. Aģe. Mūsdienu lībiešu dzeja kamermūzikā.

Koncertprogramma “Kuolm randõ/Trīs krasti” ir četru profesionālu lībiešu dzejnieku – Baibas Dambergas, Valta Ernštreita, Ķempju Kārļa (Karl Pajusalu), Kārļa Staltes – dzeja lībiešu valodā ar četru profesionālu mūziķu – Jāņa Rubika, Austra Kalniņa, Ernesta Mediņa, Elina Ose radītām šīs dzejas sajūtām mūzikā.

Katrs skaņdarbs ir stāsts par lībiešu kultūrtelpu – tās valodu, spēku, ietekmi, atbildību, spītību, cerību, maģiju, augstāku mērķi, vienotību, mīlestību, turpināšanos, saglabāšanu un nebaidīšanos no izaicinājuma.

12. augusts, plkst. 20.30 pie Aģes ietekas jūrā.

Ieeja no 19.30

Ieejas maksa 5 eiro ekase.lv vai kultūras namā “Zvejniekciems”.Bērniem līdz 12 gadiem – ieeja bez maksas.Pasākuma diena 7 eiro.

Saulkrastos šovasar izskanēs četri dažāda rakstura koncerti. Atšķirīgi, tāpat kā upes, katrs ar savu raksturu, straujumu un skaņas plūdumu, taču ar vienu kopzīmi – izskanam saulrietā un pie upes ietekas jūrā. Ieklausoties dabā un mēģinot atklāt tās noslēpumus harmoniskā skaņas plūdumā, upes raksturu izcels un paspilgtinās Latvijā zināmu mūziķu žanriski daudzpusīgās dažādības skanējums.