Jau trešo gadu Saulkrastu novada pašvaldība aicināja iedzīvotājus un pilsētas viesus svinēt svētkus jūras tematikā, kad osta vēra durvis plašākai sabiedrībai, un tā bija iespēja ikvienam ielūkoties ostas ikdienas gaitu niansēs.

Skultes osta ir ceturtā lielākā osta Latvijā, un pasākuma mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar ostas daudzšķautņainajiem darbības virzieniem – zvejniecību, kokmateriālu un kūdras eksportu, kuģu būves vietu, attīstītu jahtu satiksmes infrastruktūru un iespēju apgūt ūdens sporta veidus Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta klubā.

Svētku laikā Ostas teritorija ieguvusi jaunu ampluā, kļūstot par unikālu un intriģējošu koncertu vietu ievērojamiem skatuves māksliniekiem.

Ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu un lielu interesi no iedzīvotāju puses 13. augustā notika jau tradicionālās dienas programma – muzikāli priekšnesumi, Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta kluba dalībnieku sacensības, sportiskas un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, ekskursijas ostā, izbraucieni ar Skultes jahtkluba jahtām akvatorijā, kā arī iespēja nobaudīt vietējās jūras veltes zivju bufetē.

Foto: Pēteris Gertners