Ar aizraujoši ritmisku mūzikas lidojumu ceturtdien sācies grandiozākais džeza pasākums Saulkrastos – XXIV Starptautiskais festivāls Saulkrasti Jazz 2022. Četros bezmaksas koncertos dienas laikā Saulkrastu Saules laukumā, pie kultūras nama “Zvejniekciems” un pie Pabažu ezera kafejnīcā Pozitīvās Straumes koncerta dalībnieki ievilināja klausītājus džeza burvīgajā ritmu pasaulē, bet vakara noslēgumā Saulkrastu brīvdabas estrādē džeza mūzikas skaņu plūdums, vokālistu samtainais un brīnišķīgais balss skanējums pildīja cilvēkus sajūsmas pilnām emocijām.

Dienas laikā savus priekšnesumus sniedza Smooth Band & Diāna Pīrāgs, Mareka Logina Kvintets no Latvijas, University of Nebraska at Omaha (UNO) Jazz Combo no ASV.
Vakara galvenajā koncertā sākumā notika Baltijas Bundzinieku Līgas Fināls, kas notiek reizi divos gados un kurā piedalās bundzinieki līdz 25 gadu vecumam. Konkursa 1. kārta notiek dalībnieku mītnes valstī, bet fināls – Saulkrastos Džeza festivāla laikā. Šogad konkursa finālā piedalījās 5 dalībnieki: Harmo – Ron Kallaste no Igaunijas, Jonas Šulskis un Titas Jukšta no Lietuvas, Jānis Kristaps Sokolovs un mūsu novadnieks Reinis Baltiņš no Latvijas. Uzvaras laurus plūca Kristaps Jānis Sokolovs.
Pēc ritmisko bungu skaņām sākās maģiskā džeza pasaule, kur savus priekšnesumus sniedza Laura Amantova Kvartets ar dziedātāju Rūtu Dūdumu, kā arī Adam Wendt Acoustic Band & Laura Cuba (Polija un Spānija).
Foto Pēteris Gertners