“DZĪVOJAM, LAI GLEZNOTU – GLEZNOJAM, LAI DZĪVOTU” – ar tādu motto dzīvo mākslinieki Sandra un Džons Delgalvji. Gleznošana un māksla pati par sevi ir viņu sirdslieta. Dzīve iemācījusi uz pasauli skatīties radoši. Abi Saulkrastu mākslinieki ir izveidojuši mākslinieku studiju “JD ART klubs” tiem, kuri vēlas būt kopā ar citiem māksliniekiem un klubiņā veidot savu mākslas nišu. Klubs nodibināts cilvēkiem, kuri ikdienā dara savus darbus, bet kam brīvajā brīdī patīk gleznot vai zīmēt modeļus, portretus, klusās dabas.

Ik gadu Saulkrasti Jazz festivālā tiek iekārtota Mākslas darbu aleja, kur bijušas apskatāmas arī Džona Delgalvja radītās gleznas. Mākslinieks reiz minējis: tur, kur mīt māksla, apkārtne kļūst labāka.

Lielāko dzīves daļu pavadījis Amerikā, kur savu brīvo laiku veltījis mākslai. Tikai atgriežoties Latvijā, viņš sācis piedalīties plenēros. Tas man bija kaut kas jauns, jo dabu nekad nebija gleznojis.

Kopš 2003. gada abi mākslinieki Saulkrastos ir apmetušies uz pastāvīgu dzīvi. Saulkrastos gleznotāju plenēri notiek kopš 2006. gada. Tieši Džonam pieder ideja par Saulkrastu gleznotāju plenēra rīkošanu, gleznu ielas izveidošanas tradīciju pilsētas svētkos un, visbeidzot, brīvdabas mākslas izstādes rīkošanu Saulkrastu slimnīcas pagalmā. Uzkrātā dzīves pieredze ļauj domāt, ka vietas, kurās darbojas mākslinieki, kļūst interesantākas un labākas.

Gleznu izstāde apskatāma Saulkrastu novada bibliotēkas lasītavā visu marta mēnesi bibliotēkas darba laikā.