15. jūlijā Pabažu ezerkrasta estrādē notika Tāļa Sila deju studijas baleta un laikmetīgās dejas koncerts “Ezers ar gulbjiem”. “Vēlējāmies, lai šī diena kļūtu par svētkiem ikvienam baleta mākslas cienītājam. Iepazīt uzstāšanās prieku un satraukumu ir ārkārtīgi svarīgi arī tad, ja vēl tikai mācies dejot,” teic baleta studijas dejotāji.

 

 

Kolektīva audzēkņi ir daudzu starptautisko dejas konkursu un festivālu laureāti. Daudzi dejotāji savu nākotni saista ar dejas mākslu, kļūstot par profesionāliem deju pedagogiem un horeogrāfiem. Tāļa Sila deju studija piedalās dažādos kultūras projektos, sadarbojas ar dažādu mākslas žanru profesionāliem māksliniekiem un kolektīviem. Tikai esot uz skatuves var pa īstam saprast, ko nozīmē būt māksliniekam.

“Viss, kā vienmēr ir mūsu pašu rokās. Un noteikti mūsu kā personības attīstībā svarīgai ikdienas daļai jābūt radošumam. Un Deja – tā ir spēcīga platforma, kustība tas ir spēks, kas ļauj mums izbēgt no tizluma, būt ķermeniski spēcīgiem, radoši izpausties un brīvi uzdrošināties sevi prezentēt kā personībai!”, horeogrāfs Tālis Sils.

Tāļa Sila deju studija un jaunie baletdejotāji Pabažos ar mērķtiecīgu, neatlaidīgu un smagu darbu gatavojās koncertam “Ezers ar gulbjiem”. Protams, ar smagu darbu ikvienu dotību var attīstīt. Svarīgāka ir motivācija un mērķtiecība, nevis dabas dotās priekšrocības. Dažreiz tie, kuri piedzimst ar ļoti labām dotībām, paļaujas uz tām un skolā palaižas slinkumā. Savukārt tie, kuriem daba priekšrocības nav devusi, mērķtiecīgi strādā, jo labi apzinās, ka tikai tā var kaut ko sasniegt.

Foto: Peter Kritsky