Jau ceturto gadu 12.-13. augustā Skultes ostā, Saulkrastu novadā tiek svinēti Ostas svētki.

Īpaša loma šogad svētkos tiek pievērsta divu dienu sacensībām burāšanās sportā. Zvejniekciemā norisinājās Latvijas Kausa posms Optimist laivu klasē “Zvejniekciema Kauss 2023”. Divu dienu sacensības notieka jūrā un tajās piedalījās jaunie burātāji no visas Latvijas.
12. augustā, pļaviņā pie kultūras nama “Zvejniekciems” apmeklētāji varēja iegādāties dažādu zivju produkciju, kā arī piepildīt grozus ar svaigāko mājražotāju produkciju un amatnieku darinājumiem.

12. un 13. augustā vakara muzikālajā daļā brīnišķīgā vietā – industriālā vidē jūras krastā, Skultes ostā notika muzikāli Saulrieta koncerti.

Sestdienā, 12. augustā klausītāji baudīja blūza, fanka un soul ritmus, un pasākuma galvenais vaininieks (hedlainer) bija leģendārais blūzmenis amerikāņu dziedātājs un trompetists Boney Fields no Čikāgas. Kopā ar Boney Fields uz skatuves kāpa David Rotundo, kurš ir viens no elites blūza mūziķiem Kanādā un viens no labākajiem meksikāņu blūza un soul ģitāristiem – Emiliano Juarez. Ārzemju profesionāļus pavadīja Latvijas mūziķi “Blues Mastery Band” (LV) – ģitārists Jānis Kalniņš, basists Mārcis Kalniņš, taustiņinstrumentālists Atis Andersons un bundzinieks Raitis Kalniņš. Mūziķi atskaņoja Boney Fields populārākos hitus, kā arī skaņdarbus no topošā studijas albuma “Just Give Me Some Mo”, kas iznāks šī gada septembrī. Savā mūzikā blūza mākslinieki meistarīgi apvienoja melanholiskus blūza un enerģizējošus fanka ritmus, kas lika publikai dzīvot līdzi un dejot.

Savukārt svētdien 13. augustā Skultes ostas teritoriju pieskandināja Pasaules kinomūzikas izlase. Skanēja daudz izcilu kompozīciju, kuras ir visiem zināmas, taču nepelnīti atstātas novārtā. Uz skatuves kāpa Latvijā populāri solisti – Ralfs Eilands, Daumants Kalniņš, Grēta Grantiņa, Ivo Grīsliņš – Grīslis, Ginta Krievkalna un citi, kurus pavadīja simfoniskā orķestra trupa, pavadošā ritma grupa un Saulkrastu koris “Anima” diriģentes Lauras Leontjevas vadībā. Pie taustiņiem Kristaps Krievkalns, Armands Treilihs – basģitāra, Ēriks Upenieks – ģitāra un Miķelis Vīte – bungas. Kino maģijā ieveda un ar interesantiem faktiem par filmām dalījās pasākuma konferencjē – vienmēr šarmantais un harizmātiskais aktieris Andris Keišs.

Klātesošie baudīja ne tikai krāšņu muzikālo programmu, bet arī gardus ēdienus, dzērienus, lielisku atmosfēru un laikapstākļus.

Svētki notiek sadarbībā ar Skultes ostas pārvaldi, Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta klubs, Skultes Jahtklubu un Saulrieta koncertiem.

Visas svētku foto galerijas ir apskatāmas sadaļā GALERIJAS