Lieldienu zaķi, šūpošanās, olas, dejas un dziesmas… Godam ieskandināti pavasara saulgrieži Saulkrastu novada Sējas pamatskolas parkā!
Svētdien, 17. aprīlī, visi tikai aicināti sanākt, lai svinētu vienus no tradicionālajiem spēka svētkiem – Lieldienas. Dienas programmā tika piedāvātas dažādas aktivitātes visai ģimenei.

 

 

 

Kopā Saulkrastu folkloras kopu Dvīga svinējām Lieldienas caur rotaļām, tradicionāliem rituāliem un dziesmām. Ar muzikāliem, dejiskiem un vizuāliem priekšnesumiem svētkus kuplināja jauktais koris “Sēja”, mūsdienu deju grupa “Fractus”, vokālais ansamblis “Dzīle”, TDK ”Krustu šķērsu”, senioru deju kolektīvs “Saulgrieži”, VPDK Jūrdancis, pirmsskolas vokālais ansamblis ”Zvejniekciems” un Sējas 1-4. klašu grupas deju kolektīvs.Pasākuma laikā muzicēja arī folkloras grupa Vilkači un trio “Kokles muzikanti”, piedaloties Laimai Dimantai.

Lieliem un maziem bija iespēja pagatavot putnu būrīti un piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīja gleznotāju studija Ultramarīns un lietišķā studija “Krustaines”.

Lieldienu zaķis bērnus un pieaugušos veda olu meklēšanas labirintos un stafetēs. Sējas parkā bija iekārtas lielākās šūpoles novadā un katram bija varena iespēja izšūpoties, kā arī piedalīties olu cīņās ar līdzi ņemtām krāsotām olām. Visas dienas garumā atnākušos priecēja iespēja iegādāties Latvijā ražotas amatniecības preces un mājražojumus.

Paldies ikvienam, kurš atnāca, piedalījās un iesaistījās veidotajās aktivitātēs, pēc kā varējām vērot neskaitāmus prieka mirkļus novadnieku emocijās. Vislielākais paldies visai Saulkrastu kultūras centra komandai – Artai Skudrēnai, Beātei Barčevskai-Mukānei, Ansim Gornavam, kā arī Saulkrastu sporta un ģimeņu centra komandai, visiem Saulkrastu novada mākslinieciskajiem kolektīviem, Normundam Brokam un Lienai Ozoliņai – Karnītei.

Foto: Pēteris Gertners