Ja gribi iegūt lieliskus darba augļus, tad jānosprauž mērķis ar konkrētu datumu un – skat, divu mēnešu laikā top fantastiski mākslas darbi! “Vasarās ir grūti sevi piespiest strādāt, tāpēc zināju – jāsarunā izstāde un tad jau vairs nav, kur likties – jāķeras pie darba!” smejot saka mākslinieks Mareks Gureckis, kura gleznu izstāde no šodienas līdz pat vasaras beigām būs skatāma Ivara Bumbiera radošajā mājā, Kāpu ielā 14, Saulkrastos.

Darbi tiešām tapuši šajā vasarā, daži no tiem pat pēdējās nedēļas laikā. “Mazliet laikapstākļi pieviļ, jo lietainā laikā gleznas sliktāk žūst,” domīgi atzīst mākslinieks, tomēr neslēpj, ka pats jūtas gandarīts par paveikto darbu. Iedvesmu darbiem Mareks smeļas savā pieredzē un uzskata, ka tieši tas arī ir mākslinieka darbs – radīt kaut ko jaunu, neredzētu, no savām radošuma dzīlēm.
“Daba pati par sevi ir māksliniece, tā ir jābauda ar acīm un cilvēks tās iemūžināšanai radījis arī fotoaparātu, tāpēc es radu to, kas ir manās domās. Tomēr šajā izstādē esmu iekļāvis arī vienu ainavu, kas ir netipiski man,” noslēpumaini smaida mākslinieks. Darbi tapuši mākslinieka radošajā darbnīcā Zvejniekciemā.

Piektdien, 28. jūlijā, sveikt mākslinieku ar izstādes atklāšanu ieradās arī Saulkrastu novada pašvaldības vadība, novēlot daudzus radošuma gadus.

Mākslinieka Mareka Gurecka gleznu izstāde skatāma Ivara Bumbiera radošajā mājā, Kāpu ielā 14, Saulkrastos katru sestdienu līdz 26. augustam no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00. Tikšanās ar mākslinieku iespējama, iepriekš saskaņojot pa tālruni 29794931.

Foto: Pēteris Gertners