Īpaša loma šogad svētkos būs divu dienu sacensībām burāšanās sportā. Zvejniekciemā norisināsies Latvijas Kausa posms Optimist laivu klasē “Zvejniekciema Kauss 2023”. Divu dienu sacensības norisināsies jūrā un tajā piedalīsies jaunie burātāji no visas Latvijas.
Sestdien, 12. augustā no plkst. 11.00-16.00 pļaviņā pie kultūras nama “Zvejniekciems” apmeklētāji varēs iegādāties dažādu zivju produkciju – tikko no tīkla, gan kūpināti pagatavotu, kā arī piepildīt grozus ar svaigāko mājražotāju produkciju un amatnieku darinājumiem.

Par vietējo jūras velšu dienas ēdienkarti apetelīgās receptēs rūpēsies ZIVJU GROZS šefpavārs.

Skatuve kultūras nama pļaviņā

Plkst. 11.00 Dienas muzikālo skatuvi atklāsim ar Latvijas Kausa posma burāšanā “Zvejniekciema kauss 2023” sacensību atklāšanu

Plkst. 12.00 Jau izsenis cilvēki zinājuši jūras piekrastes priekšrocības. Par Burukuģu būvi Saulkrastu novadā sarunāsies Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis un Saulkrastu velosipēdu muzeja īpašnieks un vēstures entuziasts Jāņa Seregins

Plkst. 12.30 Ar jautru deju soli un muzikāliem priekšnesumiem priecēs Saulkrastu amatiermākslas kolektīvi – Saulkrastu tautas deju kolektīvi, vokālais ansamblis “Dzīle”, Saulkrastu folkloras kopa “Dvīga” un līnijdeju kolektīvs “Sunbeach”

Plkst. 14.00 Skatuvi dārdinās rokgrupa “Pienvedēja piedzīvojumi”

Ekskursijas uz ūdens un ostā

Neatņemama sastāvdaļa ostas svētkos ir to iepazīt no ūdens virsmas. Arī šogad Skultes jahtkluba kuplā saime piedāvās iespēju vizināties ar savām jahtām. Brauciens akvatorijā 20 min no plkst. 11.00 – 15.00 (15.00 pēdējais laiks). Pieteikties braucienam būs iespēja uz vietas rindas kārtībā. Brauciens vienai personai 5 eiro.

Iepazīt un uzzināt vairāk par Ostas darbību varēs dodoties ekskursijās gida pavadībā ostas teritorijā – plkst.11.00 un 13.00. Pulcēšanās ekskursijām pie kultūras nama ieejas. Cilvēku skaits grupā – 20.

Aktivitātes bērniem

Visas dienas garumā Zinātnes laboratorijā “Jūra zem lupas” bērniem un vecākiem būs iespēja apskatīt mikroskopisko jūras pasauli, ieraudzīt pašus sīkākos jūras iemītniekus. Latvijas Hidroekoloģijas institūta zinātnieki stāstīs kā varam palīdzēt dabai un kas kaitē, piemēram, mikroplatsmasas piesārņojuma problēma.

Kopā ar Ultramarīns Gleznotāju Studija gleznosim lielformāta Ostas ainas.

Radošā darbnīcā ikviens varēs uzbūvēt savu vēja pūķi.

Skaistās Zvejniekciema promenādi varēs izsoļot drosmīga ponija kompānijā.

Sports

Savukārt Sporta entuziasti vēl līdz 10. augustam var paspēt pieteikties Saulkrastu novada futbola čempionātam, kas norisināsies Zvejniekciema stadionā.

Jau otro gadu Ostas svētku tradicionālo programmu papildinās īpaša vakara programma.

Aicinām klausītājus uz lieliskiem mūzikāliem vakariem brīnišķīgā vietā – industriālā vidē jūras krastā, Skultes ostā!

  • 12. augustā klausītājiem būs unikāla iespēja baudīt blūza, fanka un soul ritmus atraktīvo blūzmeņu Boney Fields (Amerika),David Rotundo (Kanāda), Emiliano Juarez (Meksika) un viņu pavadošo mūziķu izpildījumā, savukārt
  • 13. augustā skanēs Pasaules kinomūzika– uz skatuves kāps Latvijā populāri mūziķi, kurus pavadīs simfoniskā orķestra trupa un pavadošā ritma grupa.

Svētki notiek sadarbībā ar Skultes ostas pārvaldi, Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta klubu, Skultes Jahtklubu un Saulrieta koncertiem.

Biļetes uz vakara pasākumiem www.bilesuparadize.lv