Sestdien, 13. augustā, 11.00 – 16.00  teritorijā starp gājēju promenādi un kultūras namu „Zvejniekciems” norisināsies jau ierastās svinības jūras tematikā. Muzikāla noskaņa, ūdens sporta sacensības, sportiskas un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, zivju bufete.

Dienu sāksim plkst.11.00 ar ostas jaunāko iedzīvotāju – Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta kluba dalībnieku – svētku parādi. No Aģes tiltiņa aiz kultūras nama līdz jahtu piestātnei būs vērojama burotāju, smaiļotāju un kanoe airētāju defilē. Svinīgu atmosfēru uzturēs orķestris “Lēnām pār tiltu”.

Plkst. 12.00 – 15.00 sacensību gaisotni varēs sajust burātāju regatē “Sudraba buras”, kas notiks labajā pusē Ziemeļu molam. Interesenti sacensības varēs vērot no pludmales, mola un sava ūdens transportlīdzekļa. Savukārt no tiltiņa līdz jahtu piestātnei savas prasmes smaiļošanas un kanoe airētāju sacensībās “Aģes smailes” pārbaudīs disciplīnas jaunākie censoņi. Abu disciplīnu labākos dalībnieku apbalvošana notiks plkst. 15.00 pie dienas skatuves.

Iepazīt un uzzināt vairāk par Ostas darbību būs iespēja dodoties ekskursijās gida pavadībā ostas teritorijā. Ekskursiju laiki plkst. 11.00, 12.00, 13.30, 14.30. Dalība ekskursijās TIKAI ar iepriekšēju pieteikšanos rakstot e-pastu kultura@saulkrasti.lv un norādot vēlamo laiku. Vietu skaits ierobežots.

Plkst. 11.30 Saulkrastu novada pašvaldības priekšsēdētāja Normunda Līča svētku atklāšanas uzruna.

Pateicoties Skultes jahtkluba laipnībai arī šogad būs iespēja apskatīt ostas šķautnes un skatus no ūdens un doties nelielā kruīzā ostas akvatorijā. Plkst. 12.00 – 15.00 pieteikties braucienam būs iespēja turpat uz vietas rindas kārtībā. Brauciens vienai personai 2 eiro. Aicinām interesentus būt saprotošiem un rindas kārtībā doties pieejamajā jahtā.

Plkst. 11.30 ar jestru deju soli apmeklētājus priecēs Saulkrastu kultūras centra senioru deju kolektīvs “Saulgrieži” un mūsdenu deju kolektīvs “Fractus”.

Senāk zvejnieki un viņu sievas Ostas svētkiem gatavojās jau laicīgi – brūvēja alu, iepirka degvīnu, kāva teļu un cepa maizi. Tāpēc šogad Ostas svētkos pasākumu programmu papildinās Lojas teātra aktieru ansamblis, kurš iejutīsies veco laiku zvejnieku un viņu sievu tēlos. Visiem interesentiem būs iespēja nofotografēties kopā ar senajiem tēliem.

Plkst. 13.00 izrāde bērniem “Lote dodas ekpedīcijā”.

Visas dienas garumā Zvejniekciema Jauniešu Ūdens Sporta Klubs sadarbībā ar Latvijas Hidroekoloģijas institūta zinātniekiem piedāvās dalībniekiem izzināt lietas ar stāstiem par vides procesiem piekrastē un jūrā, apmeklētāji varēs līdzdarboties, iepazīstot jūras un tuvējās upes Aģes dzīvniekus un augus, kā arī izzināt piekrastes ūdeņu saudzēšanas nozīmi un ilgtspēju.

Saulkrastu sporta ģimeņu centrs piedāvās izmēģināt dažādas sportiskas aktivitātes – kā nu bez zābaka mešanas sacensībām ostas svētkos.

Rokdarbu pulciņa “Krustaines” meitas pamācīs uzdarināt savu nakts laternas spīdekli, bet Ultramarīns Gleznotāju Studija iepīs lielformāta kopgleznā. Būs arī seju apgleznošanas darbnīca un Gaisa Pūķa pagatavošanas meistarklase.

Ar savu klātbūtni svētkus pagodinās staltie “Jūras zirgi”.

Paēdis cilvēks, laimīgs cilvēks. Izgaršot dažādos veidos pagatavotas jūras veltes, sajust zivju smaržu un nobaudīt alu varēs Zivju bufetē. Būs pieejama arī latviešu tradicionālā virtuve.

Savukārt otrpus kultūras namam būs apskatāma ikgadējā tomātu šķirņu izstāde “Tomāts 2022”.

Muzikālais celiņš svētkos lieliskā humora garšas speciālista DJ UFO rokās.

Pastum, pastum, pietupies un tiekamies Ostas svētkos!

Papildinot Ostas svētku tradicionālo dienas programmu, novadniekus un pilsētas viesus aicinām apmeklēt vakara muzikālo programmu ar un baudīt izcilu mākslinieku sniegumu.

Divos augusta vakaros tiks piedāvāta bagātīga mūzikas programma.

12. augusts būs koncertvakars ostas atmosfēras un mierīga vasaras vakara baudītājiem. UzstāsiesLaimis Rācenājs ar orķestri, kam sekos vakara īpašie viesi –Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbendsun solistiAnce Krauze,Daumants Kalniņš.

Savukārt 13. augusts būs izklaides un pozitīvu emociju vakars, kuru iesāks “Queen” mūzikas koncertšovs“Queentesence” un Rihards Sauleun turpinās grupa“Mazais princis”ar programmu “Mīlestības retrīts”. Biļetes https://www.bilesucentrs.lv/shop/event/3

Paldies Skultes OSTAS pārvaldei!