Ar Saulkrastu jauktā kora “Bangotne” sadraudzības koncertu “Krīt pārslas kā ziedi” 7. janvāri izskanēja pirmais šī gada koncerts. Piedaloties Carnikavas sieviešu korim “Undīne” (mākslinieciskā vadītāja Inguna Rijniece), Ropažu novada vīru ansamblim (vadītājs Kaspars Sarma) un Ādažu vokālajam vīru ansamblim (vadītājs Gunārs Freidenfelds), koncertā izskanēja iemīļotas latviešu komponistu un zināmas pasaules tautas mūzikas melodijas.

Koncerta repertuārs bija kā krāsains kaleidoskops no Ziemassvētku noskaņām, ziemīgās Baltijas jūras, leģendārā Gunāra Freidenfelda dziesmām līdz pat Dziesmu svētku Fināla dziesmām.

Lai gan kori iepriekš nebija sadziedājušies, koncerts noslēdzās ar divām brīnišķīgām kopdziesmām – Ērika Ēšenvalda, Anitas Kārkliņas “Dvēseles dziesma” un “Svētī debesīs šo zemi” ( Zigmārs Liepiņš, Kaspars Dimiters).

Šis gads nesis arī vairākus jaunumus kolektīvam, pavisam nesen notikusi koru vadības maiņa. Saulkrastu jaukto kori “Bangotni” turpmāk vadīs diriģente Iveta Rīsmane- Lūse un kormeistare Inguna Rijniece. Kora diriģentes mērķis ir aizvest kori uz galveno kultūras notikumu šogad – XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem nākamajā gadā, kas notiks no 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

“Kopā jaunajā kolektīvā esam tikai 2 mēnešus, kurus pavadījām, aizrautīgi dziedot un iepazīstot viens otru, pie tam no 6 dziedātāju sastāva novembra sākumā līdz šai dienai esam jau 24 dziedoņi. Paldies Bangotnes kodolam – Lailai Bāliņai , Inesei Veismanei un visiem citiem, kuru darbojās tik aktīvi, lai varētu pārvarēt kora darbības krīzi un turpināt dziesmoto ceļu. Paldies Kultūras centram Zvejniekciems par atbalstu. No mana skatu punkta sākotnēji likās neprāts uzņemties atbildību par kori Bangotne, kura mūzikālais ceļs ritējis vairāk nekā 70 gadu, ieiet Saulkrastu sabiedrības apritē, kura man pilnīgi sveša. Šobrīd varu sacīt, ka, iepazīstot Saulkrastus caur kori, esmu jau pārliecinātāka, un koris Bangotne ieies Latvijas Dziesmu svētku 150. gadskārtas vēsturē. Bangotnieši ir muzikāli, organizēti, toleranti un radoši cilvēki, ar kuriem strādāt ir prieks un viegli. Dārgie Saulkrastu un kaimiņu novadu dziesmu draugi, aicinām kopā sadziedāt un kopā būt Saulkrastu jauktajā korī Bangotne!”, tā diriģente Iveta Rīsmane-Lūse.

Saulkrastu kultūras centrs vēl izdošanos jaunajam kora sastāvam un ticam, ka ar mērķtiecīgu darbu tiks sasniegtas jaunas profesionālas virsotnes!

Sīkāka informācija www.saulkrasti.lv; FB Jauktais koris Bangotne