Ceturtdien, 17.martā, plkst. 18.00 kultūras namā “Zvejniekciems” pēc Kārļa Vērdiņa dzejas motīviem būs skatāma izrāde bērniem un vecākiem – “Tētis”, režisors Jānis Znotiņš.

Režisors Jānis Znotiņš kopā ar Istabas teātra radošo komandu, izmantojot Vērdiņa dzeju, uzvedis izrādi, kurā stāsta par dažādiem tētiem no bērnu skatupunkta. Izrādē “Tētis” jautrā un aizraujošā veidā runā ar savu skatītāju par nopietnām lietām, rosinot uz pārdomām un sarunu starp vecākiem un bērniem. Izrādē tiek parādīts, ka tētis var būt aizņemts, dusmīgs, noguris, priecīgs, atpūties, aizrautīgs, bet, lai arī kāds viņš būtu, bērnam viņš ir pats labākais un mīļākais.

Sabiedrībā arvien vairāk pievērš uzmanību tēvu lomai bērnu dzīvēs. Mamma un tētis tiek uztverti kā līdzvērtīgi, vienlīdz atbildīgi vecāki, kas savos bērnos iegulda laiku un enerģiju. Tēva loma ģimenē spilgti atainojas arī mūsdienu bērnu literatūrā – viens no redzamākajiem piemēriem ir izdevniecībā “Liels un Mazs” 2016. gadā izdotā Kārļa Vērdiņa dzejoļu grāmata “Tētis”, kurā lielākā daļa dzejoļu veltīti tēva un bērna attiecībām.

Radošo grupu veido režisors Jānis Znotiņš, aktieris Oskars Vīksne, dramaturģiskās koncepcijas autore Ance Muižniece, māksliniece Berta Vilipsone.

Izrāde veidota sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem.

Biļetes 5 eiro, ekase.lv un kultūras namā “Zvejniekciems”.

Izrādes notiek ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, bērniem līdz 17 gadu vecumam nav nepieciešams covid-19 sertifikāts un no 7 gadu vecuma ir jālieto sejas maksa.