Ar kopīgām dziesmām, dejām un pacilātības sajūtu par mūsu valsti, brīvību un neatkarību vakar, 4. maijā, svinīgi noslēdzās Latvijas Republikas Neatkarības dienai veltītie svētku pasākumi ar gala koncertu Saulkrastu estrādē!

Paldies novadniekiem par kopā būšanu, sirsnīgajiem smaidiem un labajām emocijām, ko visi kopā spējam sev radīt Saulkrastu novadā un mūsu valstī – Latvijā. Redzot ar kādu rūpību mūsu tautas deju kolektīvi dažādās paaudzēs izdejo dejas soļus, cik skanīgas ir mūsu koristu balsis un cik laimīgi ir pasākuma apmeklētāji, kuri ar skaļām ovācijām pieskandina Saulkrastu estrādi, ikviens varēja gūt pozitīvu un uzlādējošu enerģiju!

Vakar visas dienas garumā Saulkrastu kultūras centrs bija parūpējies par svētku noskaņu. Jau no paša rīta sportiskā garā skrējām labdarības skrējienā “Skrien par Latviju! Skrien par Ukrainu!”. Pēcpusdienā Zvejniekciemā sēdāmies pie balti klātiem galdiem un uzņēmām īpašo viesi – Līgu Reiteri, kura jau piekto gadu rīko ceļojošā galdauta akciju ”No saullēkta līdz Saulrietam”. Akcijas laikā galdauts tiek klāts 15 pilsētās no Mērsraga līdz Ainažu bākai.

Vakarā, pulcējoties Saulkrastu estrādē, Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis ar uzrunu atklāja svētku koncertu, kurā uzstājās bungu grupu “Auļi” un Asnate Rancāne. Īpašu sveicienu bija sarūpējuši Saulkrastu novada tautas mākslas kolektīvi – Saulkrastu folkloras kopa Dvīga, jauktais koris “Sēja”, TDK ”Krustu šķērsu”, SDK Saulgrieži Saulkrastos, VPDK Jūrdancis un jauktais koris “Bangotne”.

Uz tikšanos nākamgad!

Foto: Pēteris Gertners