No 3. augusta līdz 3. oktobrim kultūras namā “Zvejniekciems” apskatāma Ināras Pečakas personālizstāde “Mana Dievzemīte”.

“Liktenis lēmis mums dzīvot ļoti skaistā un mierīgā zemē. Tā ir mana, mūsu Dievzemīte. Te jebkurš var attīstīt savus talantus un izpausties kā vien vēlas. Šī izstāde ir veltījums manai zemei, manai skolotājai, novada radošajiem cilvēkiem un visiem, visiem, kas aktīvi rosās novada dzīvē,” tā Ināra Pečaka par izstādi.

Ināra Pečaka jau sešus gadus glezno Saulkrastu studijas “Ultramarīns” sastāvā. Pirms tam ir nodarbojusies ar zīda apgleznošanu, eksponējusi savus darbus personālizstādē. Ar saviem gleznojumiem, galvenokārt eļļas tehnikā, Ināra mūs ir iepriecinājusi daudzās iztādēs Saulkrastu bibliotekā, Saulkrastu domē, Limbažos, Sējā, Skultē. Ināra un Iveta Pečakas ir veidojušas savu ekspozīciju “Māsas Pečakas glezno”.
Studijas “Ultramarīns” sastāvā Ināra ir piedalījusies plenēros Latvijā, Sāremā, Itālijā- Toskānā. Meistarklasēs, plenēros pieredzi papildinājusi pie Jura Ģērmaņa, Pauļa Postaža, Mareka Gurecka.
Ināra Pečaka glezno aizrautīgi, iedziļinoties tēmā, viņai vienmēr ir ko pateikt skatītājam. Ināru raksturo vietā pateikts vārds vai ielikts otas triepiens, stila izjūta, milzīgs pamatīgums visā, ko viņa dara.

Gleznotājstudijas “Ultramarīns” vadītāja Māra Alena