Lieldienas – pavasara visgaidītākie svētki, kas vēsta par pavasara atnākšanu un dabas atdzimšanu. Īstais brīdis, kad mājās atvērt logus un ieelpot pavasarīgo gaisu, atbrīvoties no liekā, rotāt māju pūpola zariem un ģimenē kopīgi krāsot olas, lai pēc tam jautrās aktivitātēs novada pasākumos piedzīvotu pavasara sagaidīšanas prieku.

Ieskaties Saulkrastu novada Lieldienu pasākumu klāstā! Tieši mūsu novadā atradīsi iespēju gan priecīgai svinēšanai, gan mierpilnai atpūtai.

Piektdiena, 29. marts

Liepājas Leļļu teātra izrāde bērniem “Lote un Lieldienas” 29. martā plkst. 17.00 kultūras namā “Zvejniekciems”.

Suņu meitene Lote un viņas draudzene Marta uzzina satraucošu vēsti. Lieldienu priekšvakarā zaķim ir pazudušas krāsas. Kas gan tās par Lieldienām bez olu krāsošanas? Kur atrast krāsas? Kurš tās paņēmis? To spēj noskaidrot tikai īsti detektīvi.
Vecums: 2 +,Ilgums: 45 min.
Biļešu tirdzniecība: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/138451 un kultūras namā “Zvejniekciems” 5.00 EUR.Bērniem līdz 12 mēnešu vecumam ieeja bez maksas.

Režisore – Lelde Kaupuža. Lomās: Denisa Braša, Ilze Jura, Vija Mežale un Madara Enkuzena vai Andris Zeļonka. Māksliniece – Kristīne Dekovice. Gaismu mākslinieks – Jānis Brašs. Skaņu mākslinieks – Kristaps Žilinskis.

Svētdiena, 31. marts

31. martā no plkst. 11.00- 15.00 Lieldienas Saulkrastu Mežaparkā!

Koncertā piedalās Saulkrastu folkloras kopa Dvīga, SDK Saulgrieži Saulkrastos, TDK ”Krustu šķērsu”’, VPDK Jūrdancis, pirmsskolas vokālais ansamblis “Zvejniekciems”, PII “Bitīte” vokālais ansamblis “Lojas Zumzinātāji”, Saulkrastu PII Rūķītis vokālie ansambļi “Dimantiņi” un “Zvaniņš”, līnijdeju kolektīvs ,,Sunbeach”, mūsdienu deju kolektīvs “Fractus” un “Sandras kundzītes”, Saulkrastu novada vidusskola tautas deju ansamblis “Saulīte” un Jauktais koris “Bangotne”. Pasākumu vadīs folkloras mūziķis Edgars Zilberts.

Dalība pasākumā bez maksas.

Dienas programmā dažādas aktivitātes visai ģimenei:

  • Lieldienu sētā gaidīs pūkaini garauši un citi zvēri;
  • Lieldienu zaķis vedīs olu meklēšanas labirintos un stafetēs kopā ar Saulkrastu sporta un ģimeņu centru;
  • Lielākās šūpoles novadā un katram būs iespēja izšūpoties;
  • Lieliem un maziem būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās. Lielā olas krāsošanas darbnīca ar Ultramarīns Gleznotāju Studija. Olu krāsošana sīpolmizās un ķistu darbnīca kopā ar lietišķo studiju “Krustaines”, savukārt Saulkrastu Jauniešu dome parūpēsie par olu ripināšanu un citiem pārsteigumiem. Koka materiālu darbnīcā varēsi pagatavot sev kādu noderīgu koka izstrādājumu.
Svētdiena, 31. marts

𝐊u𝐤𝐮̈ 𝐓𝐈𝐑𝐆𝐔𝐒 LIELDIENU GADATIRGUS – Saulkrastos ar aktīvu svētku programmu
Svētdiena, 31. marts, plkst. 11.00 – 15.00 Saulkrastu meža parkā

𝐊u𝐤𝐮̈ 𝐓𝐈𝐑𝐆𝐔𝐒 ir laikmetīgs brīvdabas pop-up tirgus, kas šarmē apmeklētājus ar Latvijas amatnieku, dizaineru, mājražotāju un lauksaimnieku produkciju, papildinot tirgus atmosfēru ar jautrām izklaidēm un muzikāliem priekšnesumiem.

Pirmdiena, 1. aprīlis

Otrajās Lieldienās, 1.aprīlī no plkst. 17.00, aicinām svinēt Lieldienas Lojā pie Sējas kultūras nama!

  • Tējas vārīšana
  • Olu ripināšana
  • Lieldienas dziesmas
  • Lieldienu šūpoles
  • Gleznojumi uz ūdens

Līdzi jāņem: sava mīļākā pašlasītā tēja, vismaz viena krāsota ola, cienastiņš (vēlams – paštaisīts) kopējam mielastam apļa formā. Dalība pasākumā bez maksas.

ŅEMIET VĒRĀ. Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.