Straujiem soļiem tuvojas skaistie pavasara svētki – Lieldienas. Saulkrastu novads piedāvā dažādas Lieldienu aktivitātes gan Saulkrastu pilsētā, gan Sējas pagastā.

9.aprīlī no plkst.14.00 notiks Lieldienu ieskandināšana Saules laukumā.

Cauri rituāliem, tradīcijām un rotaļām kopā Saulkrastu folkloras kopa Dvīga iegavilēsim Lieldienās. Neiztrūkstoša būs kārtīga izšūpošanās.

Aicinām līdzi ņemt pašu krāsotu Lieldienu olas un piedalīties dažādās Saulkrastu sporta un ģimeņu centrs aktivitātēs – Olu skaistumkonkursā, veiklības un olu ripināšanas sacensībās.

Izkustināsim pirkstus lietišķās studijas “Krustaines” un Ultramarīns Gleznotāju Studija radošajās darbnīcās.

Ar pavasarīgu dziesmu koncertu priecēs Saulkrastu novada bērni. Koncertā piedalās pirmsskolas vokālais ansamblis “Zvejniekciems”, mūsdienu deju grupa “Fractus”, Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas sitaminstrumetu klase un koklētāju klase, Saulkrastu novada vidusskola tautas deju ansamblis “Saulīte”, Sējas pamatskolas vokālais ansamblis “Notiņas” un deju ansamblis “Ozolēni”, Sējas Mūzikas un mākslas skola skolas audzēkņi, Saulkrastu PII Rūķītis vokālie ansambļi “Dimantiņi” un “Zvaniņš” un PII “Bitīte” vokālais ansamblis “Lojas zumzinātāji”.

Turpat pie saules laukuma būs paslēpušies dažādi Latvijā mītoši putni. Atraktīvā pastaigā varēsi izstaigāt meža līkločus un atrast punktus, kuros sadzirdēsi 16 dažādas Latvijā sastopamas putnu sugas balsis!

Plkst.16.00 interaktīva izrāde bērniem “Pasaku sargi”. Pasaku sargi ir atbildīgi par kārtību pasakās, lai visi atrastos savās vietās. Zaķim, kuram jau tā daudz darba Lieldienās, jo olas rītdienu negaida, lācis uztic steidzīgi aizgādāt pasaku sargiem grāmatas, aizbildinoties ar miega lāstu. Zaķis ar olu grozu un grāmatu maisiem dodas bīstamajā ceļojumā. Izrādē piedalās – Laila Kirmuška, Edgars Lipors , Jānis Kirmuška un citi zvēri.

Lieldienu sētā gaidīs pūkaini garauši un citi zvēri, savuārt par sildošu tēju un speķa pīrādziņu gādās Saulkrastu gardumi

Un Vēl citi pavasarīgi pārsteigumi!

10.aprīlī plkst. 11.00 – 15.00 Lojā pie Sējas kultūras nama notiks a Lieldienu ieskandināšana pie Sējas kultūras nama

Lieldienu tradīcijās, ar dziesmām un dejām iešūposim Sauli un atklāsim Lieldienu koncertu. Zaķītis iesaistīs olu kaujās un meklēšanā, Sējas pamatskolas Sporta centrs aicinās uz sportiskām aktivitātēm. Būs arī šūpošanās, dziedāšanas un dejošanas lustes. Savukārt Lieldienu mājražotāju un amatnieku tirdziņā varēs iegādāties amatniecības izstrādājumus un našķus.

Lieldienu koncertā mūs priecēs Saulkrastu novada kolektīvi:

Jauktais koris “Sēja”, Saulkrastu novada vidusskola tautas deju kolektīvs ,,Saulīte”, Jauktais koris “Bangotne”, PII “Bitīte” vokālais ansamblis “Lojas zumzinātāji”, Saulkrastu senioru deju kolektīvs “Saulgrieži” SDK Saulgrieži Saulkrastos, Saulkrastu vidējās paaudzes deju kolektīvā “Jūrdancis” VPDK Jūrdancis, Saulkrastu jauniešu deju kolektīvs “Krustu šķērsu” , mūsdienu deju grupa “Fractus”, Sējas pamatskolas tautas deju kolektīvs “Ozolēni”, Sējas pamatskolas vokālais ansamblis “Notiņas”, Sējas Mūzikas un mākslas skola audzēkņi, grupas “Dzelzs Vilks” solists Juris Kaukulis.