Šogad 15. maijā visā Latvijā notiks Muzeju nakts, 60 muzeji piedāvās dažādas virtuālās tūres un āra ekspozīcijas. Muzeju nakts ietvaros, aicinām uz nesteidzīgu pastaigu Reiņa Kaudzītes muzeja dārzā “Tā runāja Reinis”. No plkst. 16.00 – 22.00 izskanēs aforismi jeb ,,domu izteikumi’’, kuri atklās rakstnieka sirds valodu.

Izskanot teju divsimt domu pērlēm, kuras pirms gada ierunājis aktieris Ivars Puga, ielūkosimies Reiņa Kaudzītes ceļojumu vēsturē.
Daudzus no aforismu ierakstiem šajos lasījumos dzirdēsiet pirmo reizi, bet dažus, jau dzirdētus, saklausīs mūsu pagājušā gada viesi, kas vasarā apmeklēja literāri muzikālos vakarus muzeja dārzā.

Dzimis pašā ziedoņa laikā, uzaudzis Piebalgas pakalnos, kājām izceļojies pa tālām zemēm, viņš rakstīja tā: ,,Tālumā iemantota apbrīnošana un cienība nav nebūt ikreiz lietas patiesais atspīdums, jo, tālumā pārejot, viņa pieņem daudz ko klāt. Tālākas skaņas brīnišķas tikai tāluma dēļ, tālāki skati brīnišķi daudzreiz tāpēc vien, ka paša īstenā skata nevar tur saredzēt, bet tas, ko tu iemanto, ko tevī saredz tavi mājinieki, tavi tuvie kaimiņi, tas ir tas patiesais uz vienu vai otru pusi’’.

Atstājiet brīvu telpu pārdomām, mūzikai un gaismai, kas virmos ap jums pastaigas brīdī, tam noteikti būs papildus ieguvums šajā īpašajā laikā!