No 2023. gada 31. marta līdz 2. aprīlim visā Latvijā norisināsies pasākums “Satiec savu meistaru 2023!”. Pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Pasākuma forma ir brīva, meistari rīko meistardarbnīcas, individuālas nodarbības, atvērtās darbnīcas, paraugdemonstrējumus, lekcijas, priekšlasījumus, koncertus vai dančus u.tml. „Satiec savu meistaru!” pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.

Saulkrastos šogad notiks divas seno prasmju darbnīcas.

1.aprīlī plkst.11.00 kultūras namā “Zvejniekciems” notiks linu kreklu darināšanas darbnīca. Darbnīcu vada audēju kopas “Kodaļa” dalībnieces. Darbnīcai pieteikties 29183736 (Asnate Grēve)

2.aprīlī plkst.10.00-13.00 Saulkrastu sporta un ģimeņu centrā (Jauniešu mājā) notiks Somu rotāšana darbnīca krustdūrienu izšūšanas tehnikā. Darbnīcu vada lietišķās mākslas studijas “Krustaines” dalībnieces. Darbnīcai pieteikties 29247737 ( Enēri Akmentiņa)