Saulkrasti aicina uz desmito kamermūzikas festivālu Satikšanās Saulkrastos, kas norisināsies no 30. jūlija līdz 6. augustam. Par godu desmitgadei tiks atjaunota mūziķu radošās nometnes tradīcija. Ikgadējā festivāla kodolu veidojošie mūziķi un jaunieši satiksies, lai sagatavotu jaunu kamermūzikas koncertprogrammu.

Šogad festivāls svin savu 10 gadu jubileju. Kā jau ierasts, arī šogad festivāla programmā nozīmīgu vietu ieņem brīvdabas koncerti – “Saulrieta koncerts” Saulkrastu Baltajā kāpā un atklāšanas koncerts pārgājiens-mūzika.

30. jūlijā plkst.12.00 pie Pēterupes ietekas jūrā Festivālu atklās duets “Mediante” ar koncertprogrammu “Atspulgi”, izskanot Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Valta Pūces, Ulda Stabulnieka mūzikai. Ar pagājušajā gadā aizsākto tradīciju savīt vēl ciešāk dabu ar mūziku, arī šogad piedzīvojums mūzikā iesāksies ar pārgājienu, kas aizvedīs līdz koncerta vietai pie Pēterupes ietekas jūrā. Taka vedinās sajust jūras un priežu zaru relaksējošās skaņu vibrācijas pārgājienā “Pēterupes stāsts”. Maršruts vedīs cauri Saulrieta takas posmam no Saulkrastu centra līdz vēsturiskajam Katrīnbādes ciemam, iepazīstot Saulkrastu vēsturi apvienojumā ar mūsdienu arhitektūras ainavām. Pulcēšanās pārgājienam 11.15 Tūrisma informācijas centrs, Saulkrasti.

Festivāla otrajā nedēļā klausītājiem piedāvās vēl divas koncertprogrammas. 5. augustā plkst.20.30 Saulkrastu Baltajā kāpā notiks iecienītais Saulrieta koncerts. Gatavojoties un veidojot koncertprogrammu Saulrieta koncertam ikgadējā festivāla kodolu veidojošie mūziķi un jaunieši izveidos un atskaņos “Adagietto” no Ludviga van Bēthovena 7.simfonijas aranžija stīgu nonetam. Tāpat koncertā skanēs somu komponista Olli Mustonena “Nonetto II”, kā arī notiks jaunā latviešu komponista Aleksandra Avrameca skaņdaarba stīgu instrumentiem un perkusijām – “Sun Stone” pirmatskaņojums. Koncertā muzicēs Konstantīns Paturskis (vijole), Marija Strapcāne (vijole), Agnese Stalidzāne (vijole), Rūdolfs Miķelsons (vijole), Santa Lūcija Circene (alts), Amanda Rupeika ( alts), Dace Zālīte-Zilberte (čells), Beatrse Silvija Blauberga (čells), Oskars Bokanovs (kontrabass).

Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskajā baznīcā 6. augustā plkst. 17.00 festivālu “Satikšanās Saulkrastos” noslēgs starptautiski atzītais Stīgu kvartets “Akilone”(Francija) ar koncertu “Kamermūzikas smalkumi”. Koncerta programmā Antonīns Dvoržāks – Stīgu kvartets n.14 op.105 Labemol mažorā, Pēteris Vasks – Stīgu kvartets n.2 “Vasaras Dziedājumi” un Kristaps Pētersons – “Pēc Melngaiļa pierakstiem” stīgu kvartetam un no tālienes skanošai vijolei (pirmatskaņojums). Stīgu kvarteta “Akilone” sastāvā spēlē Magdalēna Geka – 1.vijole, Elīze De–Bendelaka (Elise De–Bendelac) – 2.vijole, Perīne Gijemota–Manka (Perrine Guillemot–Munck) – alts, Lusī Merkata (Lucie Mercat) – čells un Konstantīns Paturskis – no tālienes skanošā vijole.

Koncertos ieeja bez maksas.

Mūzikas svētkus 2013. gadā dibināja vijolniece Magdalēna Geka. Lai gan lielai daļai festivāla dalībnieku ikdiena noris dažādās pasaules koncertzālēs, joprojām nav mazinājusies vēlme priecēt saulkrastniekus un pilsētas viesus. Jau piekto gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs ir vijolnieks Konstantīns Paturskis, kamerorķestra Kremerata Baltica mūziķis.

Kamermūzikas festivāla mērķis ir radīt iespēju Saulkrastu novada iedzīvotājiem un viesiem iepazīt un novērtēt Latvijā un ārzemēs studējošo un spēlējošo latviešu profesionālo kamermūziķu sniegumu, vienlaikus piedāvājot augstvērtīgu koncertu pieejamību.