Ceturtdien, 28. septembrī, plkst. 19.00 Sējas kultūras namā notiks sezonas atklāšana ar muzikālu dzejas izrādi “Mīlestības gads”. Biļetes cena 5 EUR, biļetes nopērkamas E-kase.lv  un pasākuma dienā Sējas kultūras namā. Izrādes garums 1st 10min.

“Mīlestības gads”.Aleksandrs Čaks. Niks Matvejevs. Mārtiņš Vilsons.Mīlestība apciemo visnegaidītākajos brīžos. Tā rada iedvesmu iepretim ikdienišķajai pasaules realitātei.Mīlestība uz dzīvi.Mīlestība uz sievieti.

Čaks bija sabiedrības dvēsele – kur bija Čaks, tur bija dzīvība. Asprātīgi tosti, pagodinājumi kādām pavisam necilām sievietēm, kas, dzejnieka izceltas, pēkšņi aizkustinoši iemirdzējās. Īso svārku, skatiena vilinājuma, kairo pieskārienu akcentējums veidoja Čaka erotisko dzeju, kam bija saikne ar dziļāko, tikai apjaušamo juteklību.

Niks Matvejevs bija dzīves gardēdis, vienlaikus kautrīgs un labsirdīgs cilvēks, ar nebēdnīgi dzirkstošām acīm. Mūziķis, komponists, apveltīts ar izcilu humora izjūtu, stāstnieka talantu un plašu sirdi. Niks mums ir atstājis divus diskus ar Čaka dzeju: “Dziesmas meitenēm” un “Atzīšanās”.

Izrādē “Mīlestības gads” skan dziesmas no šiem diskiem Mārtiņa izpildījumā, kas ir dāvana draugam – Nikam 65 dzimšanas dienā.

Mārtiņa Vilsona dzejas pasniegšanas veids aizved pāri laikam. Vīrišķīga un viegli ievainojama ir sirds, kurā Mārtiņš dalās ar saviem skatītājiem. Nekautrīgi un atklāti.

Izrādes muzikālais noformējums ir Mārtiņa balss un ģitāras ziņā.

Par čakisku līdzdomāšanu Mārtiņš Vilsons ir apbalvots divas reizes:

2021.gadā tika pasniegta Aleksandra Čaka balva par spilgtu un ilggadīgu devumu Aleksandra Čaka dzejas uzvedumu veidošanā un dzejnieka daiļrades vērtību apliecinājumu izrādē “Čaks. Vilsons. Iedomu spoguļi”.

2014.gadā par A. Čaka daiļrades popularizēšanu piešķirta A. Čaka piemiņas nozīmīte.

2021.gada augusta mēnesī Mārtiņš Vilsons vēra savas mājas durvis pasākumam “Čaks lauku mierā Vilsona verandā”, kurā vasaras vakaru mieru un dzejas izrādi varēja baudīt mājas atmosfērā. Skatītāju iedvesmoti, turpinām izrādes savas mājas verandā un dodamies pie skatītājiem Latvijā.