Sestdien, 17. februāris, plkst. 15.00 Pabažu kultūras namā amatierteātris “Vinda” skatītājiem piedāvā izrādi “Sievietes. Vīrieši .”.

Biļetes cena 3 eiro, biļetes nopērkamas pasākuma dienā Pabažu kultūras namā.

Amatierteātris “Vinda” apvieno teātra mīlošus cilvēkus, kuru domas kā vindas smeļ no akas idejas radošai darbībai. Teātra moto:“Manas Latvijas sētās daudz aku – zaļiem akmeņu grodiem un vecas, koka spainis uz vindas pleca, zilas nātres uz aizlaistas takas un vectēva stādīti bērzi blakus.Tās ir gudrās, tās ir teiksmu akas, – nevajag aizmirst vecās un gudrās,smelsim ūdeni – dziļo urbumu balvu.” / “Akas” J.Peters/

“Vindas” aktieri neaizmirst sensenas vērtības un aicina saglabāt sevī cilvēku – izkopt savu personību, būt humānam, nezaudēt interesi un prieku par dabas skaistumu, saglabāt patiesas līdzvērtīgas un uzmanības pilnas attiecības ar līdzcilvēkiem.

Izrādē “Sievietes. Vīrieši .” tiek attēlotas trīs vīriešu attiecības kā cīņa par līderību, vēlme dominēt, jo katram gribas būt pārākam un atšķirīgam. Sava loma vīriešu savstarpējās attiecībās ir sievietei, kuru iegūt nav iespējams. Dramaturģijas meistars S. Mrožeks lugā sakāpinājis līdz absurdam sieviešu domas, priekšstatus par vīriešiem un viņu rīcības motīviem, atsedzot mūžīgo dzimumu konfliktu un padarot to komisku.

Lomās –

1. sieviete – Ilona Ludiņa.

2. sieviete – Lidija Bērziņa.

3. sieviete – Sandra Avotiņa.

1. vīrietis – Juris Bisnieks.

2. vīrietis – Andris Kļava.

Oficiants – Guntis Bērziņš.

Režisore Ligita Smildziņa