Pabažu ezerkrasta estrādē, jau otro gadu pēc kārtas, piedāvājam viesoties četros brīvdabas kino vakaros. Augusta trešās piektdienas vakarā jūsu uzmanībai piedzīvojumu komēdija “Ātrie igauņu puiši” un tikšanās ar filmas operatoru Aigaru Sērmukšu. Brīvdabas kino augusta piektdienas vakaros dalība ir bez maksas. Rezervējiet vakaru, lai pavadītu to kopā ar mums !

Aicinām apmeklētājus ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un savai ērtībai ņemt līdzi pledu. Lietus un vēja gadījumā kino seanss notiks Pabažu kultūras namā.

Kino operatora Aigara Sērmukša tikšanās ar skatītājiem pirms filmas plkst. 21.30

 

Par filmu:

Režisors: Jaak Kilmi
Lomās: Märt Pius, Karl-Andreas Kalmet, Veiko Porkanen

Piedzīvojumu komēdija „Ātrie igauņu puiši” aizved uz 80.gadu Padomju Savienību. Trīs igauņu puiši ir noguruši no spekulācijām, pelēcības un ikdienas rutīnas un ar piepūšamo laivu aizbēg uz Zviedriju, jo vēlas tikpat lielisku dzīvi, kādu viņi ir redzējuši TV seriālos „Miami Vice”, „Santa Barbara” un citos. Zviedrijā viņus uzņem kā īstus varoņus, kas izlauzušies no „dzelzs priekškara”. Taču, kad mediju uzmanība noplok, trijotne atklāj, ka rietumnieki uz viņiem skatās vien kā uz apnicīgiem imigrantiem. Viņi ir spiesti apzināties, ka, lai sevi nodrošinātu, nāksies darīt ko neiedomājamu – strādāt! Tad puiši izdomā neprātīgu plānu, kā tikt pie naudas, taču viss sagriežas kājām gaisā!

Filmas veidošanā iesaistīti arī Latviešu kino spēki: producents Jānis Kalējs un operators Aigars Sērmukšs.

Garums: 90 min.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma igauņu, somu, zviedru, krievu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.