Tieši Vasarsvētkos, 28.maijā plkst.16.00, atklājot Reiņa Kaudzītes dārza mājiņas jauno sezonu, muzeja dārzā (Skolas iela 19) notiks monoizrāde “Viņa. Karlīne.”, kas balstīta patiesā dzīvesstāstā.

Karlīne Damroze, dzimusi Krauklis, kopā ar rakstnieku Reini Kaudzīti ieradās Pēterupē 1913.gada rudenī. Pēc R.Kaudzītes aiziešanas mūžībā Karlīne, kas bija diplomēta vecmāte, atsāka darbu Pēterupes (Saulkrastu) apkārtnē. Nebūt ne vienkāršā dzīve un attiecības ar Reini atspoguļotas dažās vēstulēs, pierakstītās atmiņās un intervijās. Kopš 20.gs. divdesmitajiem gadiem saglabājusies un muzejā apskatāma Karlīnes ,,Bērnu saņēmējas dienasgrāmata’’, kas stāsta par viņas vecmātes gaitām Pēterupes apkaimē.

Karlīnes dzīves stāstā dalīsies Valmieras drāmas teātra aktrise Ieva Puķe. Aicinām iepazīt Karlīni Damrozi, sievieti, kuras rokas saņēmušas tik daudz Saulkrastu apkārtnes bērnu, iespējams – arī jūsu vecvecmāmiņu, vecvectētiņu vai kādu radinieku no jūsu dzimtas. Karlīne Damroze šeit nodzīvojusi gandrīz trīsdesmit gadus līdz sava mūža novakarei un apglabāta Saulkrastu (Pēterupes) kapsētā. Latviešu folkloras krātuve glabā vairākus desmitus Karlīnes pierakstītu tautas dziesmu.

Ieeja pasākumā bez maksas.